Home Події В неділю в Житомирі пройде туристичний фестиваль-змагання

В неділю в Житомирі пройде туристичний фестиваль-змагання

125

18 вересня  у парку культури і відпочинку ім. Ю. Гагаріна відбудеться туристичний фестиваль-змагання „Тато, мама, я – туристична сім’я”. Захід проходитиме  з нагоди Всенародного Дня Батька, який відзначається в цей день в Україні.

Мета заходу – підвищення ролі батька в сім’ї та пропаганди здорового способу життя, пропаганди змістовного сімейного дозвілля, активізації роботи за місцем проживання та в місцях масового відпочинку населення.

Програма фестивалю передбачає проведення туристично-спортивної естафети; конкурсу газет „Мій татусь – найкращий”; роботи станцій „Топографічна”, „Медична”, „В’язання вузлів”, „Азимут”, „Найспритніший”, йдеться на офіційному сайті Житомирської міської ради.
 
Історія започаткування Всенародного Дня батька: З пропозицією введення цього дня в Україні виступили представники МГО «Міжнародний Центр Батьківства», започаткувавши у жовтні 2006 р. Громадську ініціативу «День Батька». В рамках цієї ініціативи було зібрано 10 000 підписів від громадян під листом до Президента України з пропозицією ввести День Батька на державному рівні. Ідея введення Дня Батька була широко підтримана громадськістю і висвітлена в ЗМІ. 18 вересня 2009 року під час прес-конференції в УНІАН, оголосив третю неділю вересня Всенародним Днем Батька в Україні.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here