9 учасників з Житомира боротимуться за звання кращого спеціаліста з приготування кави у Чемпіонаті серед баристів регіону. Ініціатором змагання є Європейська Асоціація Спешіалті Кави (SCAE), що займається розвитком культури споживання якісної зернової кави. За умовами конкурсу учасники протягом 15 хвилин мають приготувати кожному з 4 спеціальних суддів смаку еспрессо, капуччіно та авторські напої. Окрім того, конкурсанти повинні ще й презентувати роботи та розповісти про свій професійний шлях. Суддівська колегія оцінюватиме смак, зовнішній вигляд напоїв та загальну презентацію, а двоє спеціально запрошених технічних суддів – професійну майстерність. За словами організаторів конкурсу, в журі буде кілька баристів-чемпіонів України. Сам Чемпіонат проходитиме 17 вересня у торговому центрі «Глобал» в районі фудкорта. Початок об 11 годині.
В Житомирі змагатимуться найкращі баристи регіону
Варто зауважити, що кращий з учасників представлятиме Житомир на 8 національному Чемпіонаті бариста, переможець якого отримає можливість відвідати Чемпіонат світу у Відні.
 
		 
	