Home Події За день польоту в космосі навколо Землі Житомир можна побачити тричі

За день польоту в космосі навколо Землі Житомир можна побачити тричі

98

Російський космонавт Сергій Волков під час свого візиту 24 липня в Музей космонавтики ім.С.Корольова передав його співробітникам фото Житомира, зроблені під час польоту росіянина у космос.

Отримані фото відвідувачам ще не показали, натомість гість встиг поділитися власними історіями та враженнями після польотів у космос і перебування там загалом протягом року (двічі по 6 місяців).

Каже, що літаючий апарат, де знаходиться екіпаж космонавтів, оснащений сонячними батареями і щоб ті могли виробляти енергію їм доводиться постійно кружляти навколо Землі обертаючись.

За 90 хвилин вони повністю облітають Земну кулю, а приміром Житомир за день потрапляє у поле їх зору десь разів три, адже під час чергового оберту постійно змінюється кут польоту апарату та й самої планети.

Одне місто можна бачити постійно десь тижнів два, а потім воно зникає у звязку з тим же кутом, на деякий час.

Також Волков продемонстрував відео тривалістю дві хвилини, де у пришвидшеному режимі показано дві доби польоту у космосу, а потім відповів на запитання житомирян та гостей міста. (детальніше про зустріч читайте уже найближчим часом на Першому інформаційному)

Юлія ДЕМУСЬ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here