Home Події Житомирянин став лауреатом Міжнародного дитячого конкурсу живопису ім.Репіна

Житомирянин став лауреатом Міжнародного дитячого конкурсу живопису ім.Репіна

177

Диплом Лауреата II ступеня конкурсу привіз юний талант обласного центру, вихованець дитячої художньої студії «Школа живопису» Віталій Коваль: «Я працюю в техніці акварельного живопису, яка є досить складна. І, мабуть, через те, що я непогано володію цією технікою, мене відібрали у призери конкурсу. Мені дуже приємно, що мої роботи відзначив заслужений художник України Віктор Ковтун, який був головою журі»

 Цього року у місті Чугуєві Харківської області, на батьківщині видатного живописця, за перемогу змагалися 59 юних художників віком від 9 до 16 років з Росії, Білорусі, Казахстану, Болгарії та України. Три дні під час пленеру молоді майстри створювали свої роботи, які потім оцінювало журі. А кращі картини, які були виконані лауреатами та дипломантами конкурсу, експонувалися в Харківському музеї поряд з творами К.Айвазовського, І. Шишкіна, І.Рєпіна та інших відомих митців-класиків. Як зазначила педагог Віталія Коваля керівник «Школи живопису» Інна Величко, її учень наполегливо йшов до своєї перемоги, чотири роки він їздив до Чугуєва вдосконалювати свою майстерність й набувати досвіду. «Для нас це дуже велике досягнення, адже ми потрапили сюди – це вже є перемогою, а тут ми ще посіли таке високе призове місце. Це дає нам право пишатися і своєю школою акварельного живопису, і нашими вихованцями»

Інна Величко також додала, що участь в Міжнародному конкурсі вплинула на світогляд Віталія, додала йому впевненості та цілеспрямованості. 

Житомирська хвиля

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here