Home Політика Адвокат: Тимошенко 19 день п’є лише воду

Адвокат: Тимошенко 19 день п\’є лише воду

67
Питання про переведення екс-прем’єра України Юлії Тимошенко на лікування до ЦКБ № 5 "Укрзалізниці" в Харкові наразі не вирішено, повідомив її захисник Олександр Плахотнюк.
 
"Поки що говорити про те, що завтра Тимошенко переведуть на лікування, не на часі. Але поки що я не обговорював цього питання з Юлією Володимирівною", – сказав він на брифінгу у Качанівській колонії в понеділок.
 
Плахотнюк повідомив, що бачився з екс-прем’єром у понеділок вранці. За його словами, вона продовжує голодування, повідомляє Інтерфакс-Україна.
 
"Сьогодні, якщо не помиляюся, 19-й день голодування. І про його завершення не йдеться. Заяви про те, що вона п’є якісь соки, не відповідають дійсності. Все, що вона п’є, – це вода", – наголосив захисник.
 
"Пропозиції від іноземних держав прийняти Тимошенко на лікування надходять, але ви знаєте позицію Генпрокуратури з цього питання, що це нашим законодавством не передбачено. Так що говорити про це рано", – сказав він, відповідаючи на запитання, чи є пропозиції від інших країн щодо лікування Тимошенко за кордоном.
 
Плахотнюк також вважає, що навіть якщо Тимошенко переведуть до ЦКБ, починати лікування одразу – "це дуже небезпечно".
 
"Вона голодує майже 20 днів. І я думаю, що після голодування організм має відновитися. На це потрібно хоча б 10-12 днів. Але я не лікар, тому не можу точно сказати, коли розпочнеться лікування", – зазначив захисник.
 
Крім того, Тимошенко через свого захисника оприлюднила заяву, в якій дякує своїм прибічникам в Україні та європейським політикам за підтримку.
 
"Я дякую вам за те, що ви потужно і одноголосно стали на захист демократичних цінностей і прав людини. Україну захопили кілька кланів. Україну потрібно рятувати найсильнішими і найрадикальнішими способами. Інакше буде пізно. Ми перебуваємо лише за крок від точки неповернення" – йдеться в заяві екс-прем’єра.
 
Вона також закликала європейських політиків, дипломатів, українську опозицію "об’єднати зусилля у захисті демократичних цінностей".
 
Крім того, Тимошенко закликала своїх прибічників в Україні припинити голодування.
"Я знаю, як складно прожити, голодуючи день і навіть годину. Я вірю, що немає такої сили, яка може вас зламати. Але я закликаю: не шкодьте своєму здоров’ю", – підсумувала Тимошенко.
 
Як повідомлялося, Тимошенко заявила, що під час примусової госпіталізації 20 квітня в ЦКБ № 5 співробітники пенітенціарної системи застосували до неї заходи фізичного впливу. Пізніше в українських ЗМІ з’явилися фотографії, на яких екс-прем’єр демонструє синці на руках і животі. Генпрокуратура і Держпенітенціарна служба заперечують застосування насильства стосовно екс-прем’єра.

Тимошенко на знак протесту оголосила голодування. 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here