Home Політика Азарову не подобається, що виші готують багато менеджерів і економістів

Азарову не подобається, що виші готують багато менеджерів і економістів

111

Прем’єр-міністр Микола Азаров вважає, що модернізацію економіки гальмують навчальні заклади. Про це він сказав, відкриваючи засідання уряду.

"У роботі ПТУ є дуже серйозні перекоси, бо вони випускають не тих фахівців, яких чекають у промисловості. Навчальні заклади випускають найбільше економістів, менеджерів, юристів та міжнародників, а фахівців з інших професій набагато менше. Юристів і маркетологів у нас більше, ніж токарів і електрозварників. Бухгалтер і менеджер отримують зарплату більшу, аніж шахтар і металург", – висловив обурення голова уряду.
 
Він наголосив, що для будівництва підготовлено 1115 фахівців, а менеджерів — 8 тисяч. Сказав, що серед роботодавців найбільший попит на слюсарів, токарів, електрозварників та водіїв, а також залишаються потрібні спеціалісти з досвідом роботи серед лікарів, інженерів та IT-спеціалістів.
 
"А знаєте, який топ-список безробітних? Бухгалтер, економіст, спеціаліст державної служби, менеджер зі збуту, головний бухгалтер, директор та секретар-референт", – розповів Азаров.
 
Прем’єр додав, що далі будуть потрібні фахівці, здатні модернізувати вітчизняне виробництво. Він заявив, що систему професійної та вищої освіти приведуть у відповідність до вимог економіки: визначатимуть перелік професій, потреби в яких  зростатимуть відповідно до потреб економіки, створять кадровий резерв. Відповідні пропозиції доручили зробити міністерству освіти.
 
"Обов’язково треба відродити у школах проф-орієнтацію, тобто роз’яснювати батькам і дітям, який фах є запитуваним в економіці", – підкреслив Азаров.
 
Прем’єр висловив свої побажання щодо підготовки кадрів після того, як на початку засідання привітав з 90-річчям трудового наставника, Героя соціалістичної праці Феофана Купця. Він з 1946 року готував робітиків для авіаційної промисловості. Його запросили на засідання уряду і вручили подяку прем’єра
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here