Home Політика Депутати Житомирської обласної ради підтримали виділення додаткових 3 млн грн на російський...

Депутати Житомирської обласної ради підтримали виділення додаткових 3 млн грн на російський газ. ВІДЕО

116

На сесії Житомирської обласної ради, яка відбулася 26 січня, розглядали питання обласного бюджету на 2016 рік. «Бюджет проїдання», як назвало його більшість депутатів, викликав багато питань. Одне з них – чому при формуванні проекту на поточний рік, фінансування управління охорони здоров’я було збільшено на 3 млн грн? Ці кошти були закладені на оплату за використаний природній газ.

Сергій Крамаренко, депутат Житомирської обласної ради: «Мова йде про те, що наша область у минулому році витрачала значні фінансові ресурси на програми по енергозбереженню. Перш за все, це соціальна сфера: лікарні, школи і т.д. Коли ми проаналізували рядок про витрати на комунальні послуги та витрати за природній газ по департаменту медицини, то ми побачили, що сума, яка запроектована по витраті на природній газ на наступний рік перевищує на 3 млн суму минулого року. Однозначно, ми хочемо отримати відповідь, чому при тому, що ціна на газ не змінна, а навіть має зменшитись за нашими розрахунками, все ж таки витрати на 3 млн зростають?»

Питання, «вартістю» 3 млн грн, депутати обласної ради задали директору департаменту фінансів облдержадміністрації Ганні Ємченко.

Ганна Ємченко, директор департаменту фінансів облдержадміністрації: «Ми рівняємо, почуйте мене, так коректно і правильно: затверджені показники 2015 року, проект бюджету 2016 року, відхилення у відсотках і сумарно. І якщо взяти минулий рік, 16 січня, де зовсім не збільшувалась вартість енергоносіїв, отих 3 млн і стало такою великою і значимою різницею. Я вам зачитувала вартість енергоносіїв, які страшно виросли в ціні. Так от, у порівнянні з першими показниками сума велика. Але, касові видатки минулого року по газу – в управлінні охорони здоров’я по всій галузі становлять лише менше ніж у поточному році на 472, 60 тис грн. Це зовсім не велике зростання. Зовсім».

На цю відповідь відреагувала й голова Житомирської обласної ради Анжеліка Лабунська

Анжеліка Лабунська, голова Житомирської обласної ради: «Це гарне питання. Ми газ у минулому році закуповували по 383 долари, то чому сьогодні розраховуємо так само, якщо сьогодні середня ціна закупівлі газу – 191. Ми не будемо піднімати це питання. Ви кажете, що збільшилось не на багато. Мені ж здається, що сума мала б на половину зменшитись».

Врешті решт, за далеко не ідеальний і спірний бюджет, проголосували 54 депутати з 59 присутніх на пленарному засіданні. Відповідно, додаткові 3 млн грн  на російський газ теж будуть виділені.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here