Home Політика Громадські організації шукатимуть «Ключі від інформації» під стінами мерії

Громадські організації шукатимуть «Ключі від інформації» під стінами мерії

192

Сьогодні о 13.00 під стінами Житомирської міської ради активісти ЖОО ВМГО  «Демократичний Альянс» та учасники «Академії практичної адвокації» проведуть театралізовану акцію «Ключ до інформації». Захід реалізовується в рамках громадської кампанії «Прорив до інформації» і має на меті поінформувати мешканців міста про основні положення Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Зокрема, в Житомирі учасники акції розіграють виставу у трьох діях, де будуть показані реальні дії та ситуації, які виникали в суспільстві до впровадження нового закону та вплив закону на вирішення цих проблем

Дійові особи: 3 пересічні мешканці міста, «Закон» та «Чинуша».

Реквізит: сейф, замки, лом, болгарка, та ін.

Нагадаємо, що цей закон був прийнятий Верховний Радою 13 січня 2011 року, і саме 09 травня вступає в дію. Втім, саме в останні дні в уряді заговорили про внесення можливих змін, які фактично нівелюють головні принципи публічного доступу до інформації, які передбачає даний закон.

В Житомирі ініціатори акції планують не лише розповідати про закон, але й надати усім бажаючим необхідні рекомендації і роз’яснення, які допоможуть їм надалі отримувати усі належну інформацію в державних установах, комунальних підприємствах, ін.

Для того, щоб перевірити спроможність влади діяти відповідно до закону в усіх містах України 10 травня громадські організації та активні громадяни ініціюватимуть подання запитів до державних установ 457 міст України та проведення подібних акцій у всіх обласних центрах.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here