Home Політика Іноземні журналісти поскаржилися, що їм ускладнили роботу в Україні

Іноземні журналісти поскаржилися, що їм ускладнили роботу в Україні

97
Представники іноземних ЗМІ скаржаться на те, що нові правила отримання акредитації та віз для журналістів відчутно ускладнили їм роботу в Україні.
 
Про це йдеться в листі представників іноземних ЗМІ в Україні, який вони надіслали 27 лютого, повідомила прес-секретар президента Дарія Чепак, яка очолює міжвідомчу групу з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, пише Українська правда.
 
Представники іноземних медіа скаржаться, що тепер для отримання візи необхідно здійснювати затратні фінансово та тривалі за часом поїздки додому, а потім, повертаючись в Україну, проходити тривалий процес реєстрації.
 
"У результаті кількість журналістів, які живуть тут і пишуть про Україну, може скоротитися", – говориться в листі.
 
Журналісти просять підтримки міжвідомчої робочої групи при президенті України у забезпеченні їм можливості працювати в Україні без перешкод.
 
Чепак повідомила, що зараз формується порядок денний засідання міжвідомчої робочої групи, яке відбудеться 15 березня.
 
"Ми запрошуємо міжнародних журналістів, а також представників МЗС, і пропонуємо учасникам "Відкритої розмови" напрацювати спільні рекомендації для вирішення ситуації", – сказала вона.
 
9 травня 2011 року набули чинності зміни до закону України "Про інформацію", за якими представники іноземних ЗМІ не потребують акредитації прес-служби МЗС для роботи в Україні. Це мало прирівняти у правах іноземних та вітчизняних журналістів.
 
Однак у іноземних журналістів виникли труднощі через відсутність посвідчення, яке підтверджує їх легальне перебування в Україні, а також через значний перелік документів, необхідних для отримання посвідки на тимчасове проживання, та складність їх оформлення і подачі, констатує прес-служба президента. 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here