Home Політика Коростишів має виглядати так, як оновлений каньйон, – нардеп Арсеній Пушкаренко

Коростишів має виглядати так, як оновлений каньйон, – нардеп Арсеній Пушкаренко

1541

25 серпня у Коростишеві урочисто відкрили оновлене урочище «Каньйон» – відоме на всю Україну унікальне місце, яке є справжньою перлиною Житомирщини.Оновлена зона відпочинку з’явилася завдяки підтримці народного депутата України, голови Житомирської обласної організації партії «Слуга Народу» Арсенія Пушкаренко.

«Це був сором і для влади, і для громади, що така відома туристична пам’ятка перебувала в занепаді. Тому команда партії «Слуга Народу» пообіцяла, що до Дня Незалежності тут буде повністю оновлена інфраструктура», – розповів народний депутат.

Вже тривалий час затоплений гранітний кар’єр у Коростишеві залишається однією з найпопулярніших туристичних локацій не тільки для поціновувачів приголомшливих краєвидів зі всієї України, але й з закордону. Кожні вихідні тут відпочивають тисячі людей з різних міст.

Але весь цей час відпочинок тут був «диким» – без найменших зручностей. За територією ніхто не доглядав і вона була переважно у занедбаному стані. Сміття та відсутність мінімальної інфраструктури суттєво впливали на імідж цього місця та враження від нього.

Насамкінець після дощів або після паводку дорогу до каньйону розмивало, а коли вода відходила, то залишала глибокі ями, які на машині не подолати. Тож відпочивальникам доводилося залишати автівки на трасі та пішки долати відстань до води.

Ситуація змінилася завдяки ініціативі Арсенія Пушкаренко. Саме за його підтримки вся зона відпочинку була оновлена і сьогодні ті, хто раніше відпочивав тут у «диких умовах», вже користуються всіма зручностями.

«Результат оновлення кар’єру – це результат роботи нашої команди. За три місяці разом з місцевою владою, лісівниками, меценатами нам вдалося оновити каньйон, привести його інфраструктуру до ладу. Сьогодні не соромно тут знаходитися, а тисячі туристів, які сюди приїжджають щодня, бачать не лише красу природи, а й інфраструктуру», – розповідає Арсеній Пушкаренко.

Відтепер відвідувачі можуть користуватися відремонтованою під’їзною дорогою та облаштованим переїздом через струмок – до самих скель каньйону можна дістатися на автівці. І водночас не шукати, де б її залишити – тепер тут передбачені місця для паркування.

Також для відпочиваючих встановили зручні лавки та затишні альтанки. Нарешті тут з’явилися вбиральні, а болюче питання накопичення сміття вирішено – його повністю прибрали й надалі вивозитимуть. Втім, основна відповідальність за чистоту цього місця лежить все ж таки на самих туристах та мешканцях громади.

Крім того, на воді влаштували сцену-понтон, а на найвищій точці каньйону встановили флагшток із державним прапором.

Народна депутатка України від фракції «Слуга Народу» Тетяна Грищенко переконує, що кожна громада заслуговує на якісну інфраструктуру, і саме це є пріоритетом команди партії «Слуга Народу». А перетворення Коростишівського каньйону на комфортну зону відпочинку, яке вдалося завдяки об’єднанню зусиль, як раз і є прикладом такого підходу.

«Ми самі маємо будувати  своє життя, свою Україну. Все починається з нас. Коли ми об’єднуємося, для нас немає нічого неможливого», – запевнила Тетяна Грищенко.

Народний депутат від фракції «Слуга Народу», голова підкомітету Верховної Ради України з питань соціального захисту прав ветеранів Анатолій Остапенко вважає, що відтепер Коростишівський каньйон стане місцем відпочинку європейського зразка для тисяч туристів.

«Я дуже високо оцінюю зроблену роботу, адже сюди на відпочинок можуть приїжджати ветерани разом з родинами, можуть завітати українці та туристи з-за кордону, які мандрують Україною. Ініціатива з благоустрою таких рекреаційних зон гідна того, щоб розповсюджувати її на інші регіони України», – переконаний Анатолій Остапенко.

Дійсно, тепер Коростишівський каньйон може стати частиною проєкту «Туристичні магніти України» та перетворитися на джерело наповнення бюджету громади, тобто бути не тільки красивим, але й прибутковим об’єктом.

Арсеній Пушкаренко запевняє, що команда Президента й надалі буде створювати належну інфраструктуру у кожній громаді.

«Такі місця – це обличчя громади, області, держави. І цей оновлений каньйон – це та Україна, на яку ми всі заслуговуємо», – підсумував він.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here