Home Політика МОЗ планує локдаун після Нового року

МОЗ планує локдаун після Нового року

376

Із 2 по 24 січня 2021 року планують в Україні ввести локдаун. Жорсткий карантин не будуть запроваджувати до кінця 2020 року, однак, ймовірно, він буде введений на початку січня на три тижні.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Степанов 4 січня на брифінгу:

"З кінця січня і протягом лютого очікується сезонний пік захворюваності на грип. Це призведе до серйозного навантаження на медичну систему.

МОЗ не буде рекомендувати вводити жорсткий карантин до кінця грудня, адже бачимо стабільний приріст нових випадків коронавірусної хвороби без різких стрибків. Ми точно витримаємо до кінця грудня.

Ми пропонуємо і будемо пропонувати це уряду – плановий жорсткий карантин з максимальними обмеженнями, починаючи з перших чисел січня. Вважаємо, що тривалість такого карантину для досягнення максимального ефекту має бути три тижні".

МОЗ запропонує тритижневий жорсткий карантин із початку січня, щоб сумістити його "з природними речами", адже після новорічних свят "у країні усе завмирає", школярі й студенти на канікулах.

Степанов переконаний, що карантин вихідного дня дав результат. Він зазначив, що Україна не досягла максимальних показників його ефективності, тобто зниження на 20% кількості нових випадків захворювання, однак динаміка зростання пригальмувалася.

При тому він наголосив, що українці погано дотримувалися обмежень, але цього тижня кількість нових випадків щоденно менша, ніж минулого тижня.

Нагадаємо, в Україні відмінили карантин вихідного дня.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here