Home Політика На Житомирщині майже 7 тис. осіб змінили місце голосування перед ІІ туром...

На Житомирщині майже 7 тис. осіб змінили місце голосування перед ІІ туром виборів

140

 Вже у цю неділю, 21 квітня, в Україні пройде другий тур виборів Президента України. Загалом у Житомирській області зареєстровано понад 975 тис. виборців, з яких 6854 громадян – вирішили змінити місце голосування.


Такі дані містяться на офіційному сайті Державного реєстру виборців.

15 квітня був останнім днем, коли громадяни, які голосують не за місцем реєстрації, могли звернутися до відповідних центрів реєстрації та підтвердити своє місце голосування.

У межах Житомирської області 6854 особи змінили тимчасове місце голосування. Серед них – 2954 жителів області, які подали заяви до місцевих органів ведення реєстру виборців та отримали тимчасову довідку, з якою прийдуть 21 квітня на виборчу дільницю. Ще 1212 осіб приїдуть із м. Києва до Житомирщини, аби проголосувати, 466 громадян – із Донецької області, 348 – із Луганської, 310 – із Київської.

При тимчасовій зміні адреси голосування виборцю видається посвідчення, але у день голосування виборець має прийти на дільницю із паспортом – це основний документ, який дає йому право отримати бюлетень.

Зазначимо, що усі відділи ведення реєстру працюють у період виборів у вихідні дні, тому посвідчення про зміну голосування можна забрати до 21 квітня включно.

Загальна кількість виборців у Житомирській області становить 975276 осіб, із них 19901 – з відміткою про вибуття.

У день виборів Президента на Житомирщині працюватиме 1449 дільниць.

Перед першим туром виборів Президента місце тимчасового голосування змінили 7395 осіб.

Нагадаємо, що явка виборців на Житомирщині у першому турі голосування склала майже 65%.
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here