Home Політика «Обласна влада має цікавитися тим, що відбувається на місцях», – голова облради...

«Обласна влада має цікавитися тим, що відбувається на місцях», – голова облради Ширма

124

Володимир Ширма уже третій день очолює Житомирську обласну раду. На цю посаду його обрали депутати шляхом таємного голосування під час позачергової сесії 26 вересня.

До цього Ширма із грудня 2015 року був першим заступником голови обласної ради Анжеліки Лабунської, яка склала свої повноваження на все тій же вечірній сесії 26 вересня.

Володимир Ширма поки лише звикає до свого нового статусу. Про це він розповів журналістам під час прес-конференції 29 вересня і пообіцяв, що подібні зустрічі намагатиметься проводити постійно, адже «відкритий до спілкування і до ЗМІ».

Новообраний голова Житомирської обласної ради вже встиг обзавестися заступниками, привітати із професійним святом освітян області, взяти участь у заходах з нагоди Дня усиновлення та звітно-виборчій конференції обласної федерації футболу.

Володимир Ширма визначив для себе проблеми регіону, які потребують нагального вирішення, а також закликав колег до конструктивної роботи і співпраці.

Після свого обрання, наголошує посадовець, мав розмову з Анжелікою Лабунською. До неї, як і до решти депутатів обласної ради, має лише одне прохання – працювати в інтересах громади області, дослухатися до їх потреб.

«Немає кращої влади, як влада обрана народом, – говорить Ширма під час прес-конференції 29 вересня. – Так склалося історично і нинішня реформи так само передбачають цей момент. На сьогоднішній день влада зосереджується на місцях, триває процес децентралізації. Ми маємо тримати на контролі питання об’єднання територіальних громад, спілкуватися із людьми, демонструвати успішний досвід у цьому напрямку. Власне, це питання ми першочергово планували розглянути на сесії 26 вересня. Депутати від «Самопомочі» збирали підписи колег за скликання позачергової сесії, були робочі групи в облдержадміністрації. Сесія збиралася у незвично пізній час і затягнулася, але ми врахували думку громад по кількох конфліктних питаннях і розглянули їх належним чином».

Голова Житомирської обласної ради також прокоментував закиди про те, що після його обрання відбулася узурпація влади в області, адже Володимир Ширма та Ігор Гундич (т.в.о.голови Житомирської ОДА) – представники «Блоку Петра Порошенка».

Читайте також: Депутати обрали заступників голови Житомирської облради. ФОТО

«За мою кандидатуру голосували депутати з «Свободи», «Опозиційного блоку» «Самопомочі», інші. У мене заступники представляють дві різні політичні сили. Які можуть бути питання?  Кожен депутат і кожен керівник на місці несе персональну відповідальність за свою роботу чи бездіяльність. Зараз обласна рада і обласна адміністрація має докласти максимум зусиль, аби спільно вирішити ряд проблемних питань Житомирщини. Спекуляцій на тему, хто під брендом якої партії входить до складу рад взагалі не повинно виникати. Закінчується бюджетний рік. У нас 17 мільйонів заборгованості по зарплатні вчителям, ще 25 мільйонів у сфері охорони здоров’я. Маємо у найближчий тиждень зайнятися цим, аби закінчити рік без боргів», – зауважив Ширма.

Також окремо він звернув увагу і на питання із випалюванням вугілля у різних районах області. Відзначає, що невдовзі мають збирати робочу групу, а поки це все має дослідити екологічна інспекція, управління Держгеокадастру, тощо. Необхідно перевести цю сферу бізнесу у законне русло, аби зберегти робочі місця і зайнятість населення, але разом з тим, підприємці мають сплачувати податки і навчитися працювати відкрито. Так само неоднозначно, на думку Ширми, із бурштинокопачами. У ситуацію має втрутитися центральна влада, ухваливши відповідний законопроект.  Поки що цю проблему намагаються вирішити силами місцевої влади і Нацполіції.

Володимир Ширма розповідає, що майже увесь його трудовий шлях пов’язаний із Ємільчинським районом. Північну частину області він знає добре. У роботі завжди керується відкритістю, усі проблеми намагається вивчати на місцях, відвідуючи наради, зустрічі, спілкуючись з керівниками і простими людьми. До цього планує привчати і своїх заступників та кликати у поїздки депутатів обласної ради.

«Обласна влада має цікавитися тим, що відбувається на місцях. З кабінетів ми цього не побачимо. Наше завдання – показати гарний приклад злагодженої роботи. Наступного тижня буде призначено голову Житомирської обласної держадміністрації і вже в дещо оновленому складі ми продовжимо працювати разом», – каже Володимир Ширма.  

Юлія ДЕМУСЬ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here