Home Політика Під Верховною Радою збудують vip-готель

Під Верховною Радою збудують vip-готель

131

Наступного року напроти Верховної Ради збудують готель із підземним паркінгом.

Жити в ньому будуть голови іноземних держав, королівські особи й інші високопоставлені закордонні гості, пише "Сегодня".
 
За словами в. о. керівника ДУСі Георгія Берадзе, нову адмінбудівлю з готелем і підземним паркінгом збудують на території держрезиденцій.
 
"Будівельні роботи планується почати у 2012 році при наявності асигнувань у держбюджеті", — сказав Берадзе.
Готель належатиме до комплексу державних резиденцій для прийому вищих посадових осіб іноземних держав, який знаходиться у кварталі вул. Грушевського, 20/1 — Липська, 4.
 
Одночасно реконструюють і будівлі комплексу, повідомили у Держуправлінні справами.
 
У першу чергу планують відремонтувати фасади, установити підсвічування, замінити всі комунікації, обновити ліпнину й паркет, а в деяких приміщеннях зробити перепланування, встановити систему кондиціювання, перефарбувати стіни, замінити портьєри.
 
Можливо, у приміщеннях з’являться вітражі, а на стелях — нові кришталеві люстри. Меблі теж хочуть купити нові — дерев’яні.
 
Скільки коштуватиме ремонт, поки не відомо. Але Берадзе заявив, що будинки мало не в аварійному стані.
"Остання реконструкція була проведена наприкінці 1970-х — на початку 1980-х років, усі будинки й приміщення потребують термінового ремонту", — сказав він.
 
Берадзе додав, що зовні будівлі не зміняться, оскільки вони є пам’ятками архітектури.
 
Як відомо, на подібну реконструкцію в Маріїнському палаці виділяли 174 мільйони гривень, однак ремонт там досі не закінчили, і коли закінчать — невідомо. А реконструкція Кловського палацу коштувала громадянам 134 мільйони гривень.
 
Раніше повідомлялося, що Державне управління справами збирається реконструювати комплекс державних резиденцій в центрі Києва для прийому іноземних гостей.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here