Home Політика Польські журналісти, які образили українок, лишились без роботи

Польські журналісти, які образили українок, лишились без роботи

108

Двоє польських журналістів, які в ефірі варшавського радіо "Eska Rock" образили українських жінок, звільнились з цієї радіостанції, повідомили у Міністерстві закордонних справ України.

"Ми отримали інформацію від посольства України в Республіці Польща про зняття з ефіру цієї програми і про завершення співпраці з цими журналістами", – сказав прес-секретар МЗС Олександр Дикусаров, повідомляє ТСН.

Він нагадав, що МЗС України оперативно відреагував на ситуацію після того, як двоє польських журналістів у прямому ефірі образили українських жінок: було відповідне доручення українському посольству в Польщі, спрямована нота протесту в польське зовнішньополітичне відомство, а також лист до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

В результаті, за словами Дікусарова, на радіостанцію накладено штраф, журналісти вже вибачилися за свій вчинок, а програма знята з ефіру.

Як відомо, скандал через образливі слова ведучих Poranny WF про українських хатніх робітниць спалахнув наприкінці минулого тижня після того, як низка організацій та приватних осіб у Польщі подали заяву до прокуратури за їх висловлювання, а МЗС України виступив з вимогою публічних вибачень.

У програмі, в якій 12 червня ведучі коментували виграш на Євро-2012 збірної України над Швецією, серед іншого прозвучало: "Якби моя була трохи гарніша, то я б її ще зґвалтував" та "я не знаю, як моя виглядає, бо вона весь час на колінах". 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here