Home Політика Понад 600 єгиптян постраждали в результаті жорстоких сутичок

Понад 600 єгиптян постраждали в результаті жорстоких сутичок

69
Два демонстранта були вбиті поліцейськими в ході зіткнень в місті Суеці, де протестуючі спробували захопити поліцейську дільницю, повідомляє Agence France-Presse з посиланням на джерела в медичних колах Єгипту. Для розгону натовпу поліцейським довелося застосувати гранати зі сльозоточивим газом. Крім того, по натовпу стріляли бойовими патронами, пише Gazeta.ua.
 
У ніч на п’ятницю, 3 лютого, на вулиці Каїра та низки інших міст країни вийшли тисячі єгиптян, щоб вшанувати пам’ять 74 загиблих в результаті зіткнення футбольних фанатів і тисняви ??на матчі в єгипетському місті Порт-Саїд між місцевим футбольним клубом "Аль-Масрі" і каїрському "Аль-Ахлі".
 
Поліцейські, які повинні були запобігти трагедії, навіть не намагалися зупинити вибігаючих на поле людей. У результаті уболівальники і політики звинуватили в те, що трапилося правлячих в країні військових, вважаючи, що саме військові дозволили статися трагедії.
 
У Каїрі в ніч на 3 лютого пройшли зіткнення між демонстрантами і поліцією в яких постраждали більше 600 чоловік. При цьому будівлю МВС в місті оточила юрба з декількох тисяч чоловік, які зажадали негайного відходу від влади військових і проведення суду над главою МВС. 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here