Home Політика Рада встигне прийняти ”мовний” закон ще до канікул – Колесніченко

Рада встигне прийняти \”мовний\” закон ще до канікул – Колесніченко

100
Парламентська більшість планує ухвалити закон про засади державної мовної політики до завершення нинішньої сесії в липні поточного року.
 
Про це заявляє автор законопроекту, народний депутат фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко, пише Gazeta.ua.
 
"Верховна Рада в особі більшості бажає прийняти цей законопроект до відходу на літні канікули. За регламентом всі можливості для цього є", – сказав Колесніченко в інтерв’ю журналістам в понеділок.
 
При цьому він уточнив, що на нинішньому тижні пленарних засідань даний законопроект розглядатися не буде.
 
"Це було помилкове висловлювання, тому що якщо профільний комітет встигне до нинішнього четверга все розглянути і підготувати, ми були б тільки "за", але, я думаю, чисто технічно ми не встигнемо до цього питання підійти", – сказав Колесніченко.
 
Депутат пояснив, що на даний момент роботу над підготовкою законопроекту до другого читання веде профільний комітет з питань культури і духовності, керівником якого є депутат фракції "БЮТ-Батьківщина" Володимир Яворівський.
 
У свою чергу, в ході засідання погоджувальної ради, голова Верховної Ради Володимир Литвин уточнив, що до цього законопроекту подано 447 поправок. Литвин також зазначив, що депутати можуть подавати свої поправки до вечора 19 червня.
 
Поточна сесія Верховної Ради України завершується в п’ятницю, 6 липня, після чого депутати йдуть на літні канікули.
 
Як повідомлялося, Верховна Рада 5 червня ухвалила в першому читанні законопроект депутатів фракції Партії регіонів Вадима Колесніченка та Сергія Ківалова про принципи державної мовної політики. Законопроект зміцнює позиції російської та мов інших національних меншин в регіонах, де їх чисельність 10% і вище
 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here