Home Політика ”Регіонали” обіцяють зняти недоторканість не лише з депутатів, а й з Януковича

\”Регіонали\” обіцяють зняти недоторканість не лише з депутатів, а й з Януковича

73

Парламентська більшість має намір голосувати за зняття недоторканності з депутатів і президента.

Про це заявила депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко в ефірі телеканалу ТВі, пише Українська правда.

"Якщо брати два законопроекти (зареєстровані у Раді) принципово вони відрізняються тільки тим, що в законопроекті Кириленко знімалася недоторканність тільки з депутатів, у законопроекті Януковича-Лавриновича знімалася також недоторканність і з президента", – зазначила вона.

"В даному випадку можу сказати, що для опозиції в нинішній момент – для НУНСу і БЮТу, – це питання абсолютно програшне. Тобто знаходяться різні причини, щоб просто не розглядати", – додала депутат.

Відповідаючи на питання, чи має намір парламентська більшість розглядати питання зняття недоторканності і з депутатів, і з президента, вона сказала: "Безумовно".

"Більше того, я думаю, що наступна каста, до якої повинні підійти депутати – це судді", – підсумувала Бондаренко.

У свою чергу депутат від НУНС Володимир Ар’єв, відповідаючи на питання, чи готовий він голосувати за законопроект про обмеження недоторканності депутатів і президента, заявив, що "я, зокрема, перший, хто натисне кнопку".

"Я вважаю, що теоретично можна проголосувати і за цей варіант, тільки я ще не розумію, який варіант був винесений, тому що наскільки я розумію, там мова йшла про зняття недоторканності тільки з народних депутатів", – уточнив депутат.
 
"Зокрема, я вважаю, що потрібно щоб діяла європейська норма про притягнення парламентаріїв, президента до кримінальної відповідальності тільки через певну процедуру, там згода парламенту", – додав Ар’єв.
 
Як відомо, на поточному тижні Верховна Рада має намір розглянути законопроекти про зняття недоторканності з депутатів
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here