Home Політика Рівень відповідальності 0 – як пройшли 100 днів Житомирського губернатора

Рівень відповідальності 0 – як пройшли 100 днів Житомирського губернатора

224

Рівень відповідальності "0". Такі дані публікує аналітичний портал "Слово і діло" про голову Житомирської ОДА Віталія Бунечка, який 15 листопада перебуває свій 100-й день на посаді.

За свої 100 днів "губернаторства" Бунечко не може похвалитися жодною виконаною обіцянкою, яких на порталі зафіксували лише 9. Усі вони поки що в процесі виконання.

Серед обіцяного – завершити процес децентралізації, припинити незаконний видобуток бурштину, щотижня відвідувати райони, вирішити проблему Квітневої школи, залучати інвестиції в область, розвивати індустріальні парки, будувати дороги, будувати нові школи та допомагати футбольному клубу "Полісся".

Оскільки це великі обіцянки, на виконання яких потрібні роки, "Перший житомирський" нагадає про основні справи Бунечка за 100 днів.

Віталія Бунечка, як голову ОДА, запросили на відкриття трьох об’єктів – стадіону "Спартак", обласного центру зайнятості, а також відділення анестезіології та інтенсивної терапії обласної лікарні. І хоч новий губернатор жодного відношення до них не має, бо був призначений вже після завершення їх будівництва, проте не відвідати ці події в силу професійної діяльності не міг.

Замість звичайних вітальних слів тоді Бунечко обрав стратегію обіцянок "побудуємо", "завершимо реконструкцію", як наприклад, "завершимо реконструкцію стадіону Полісся до кінця 2019 року", від чого згодом відмовились.

Форум України та Республіки Білорусь, який організовувала команда Бунечка, обійшовся області та місту в 3 млн грн, адже гостей там годували хамоном та брі. Цей захід організатори називають найбільш значною подією для Житомирщини.

Як проходив Форум у цифрах – читайте на "Першому".

Попри такі витрати на одну подію, одним із пріоритетів Бунечка є боротьба з корупцією. Але, очевидно, не з корупцією як системним явищем, а з корупцією виключно "попередників". Зокрема, він звернувся до правоохоронних органів з метою відкриття кримінальних проваджень щодо можливих фактів розкрадання бюджетних коштів на будівництві амбулаторій, стадіону "Полісся" та тендерах щодо ремонтів доріг.

Житомирський губернатор ініціював і аудит лісгоспів, хоча сам під час вітань лісників наголосив, що підтримуватиме з ними тісні зв’язки.

Як і годиться, Бунечко розбавляє будні в ОДА поїздками по районах області – за 100 днів "познайомився із жителями" (за словами голови ОДА, – ред.) Ємільчинського, Новоград-Волинського, Попільнянського районів та у місті Коростень, де скуштував деруна на Міжнародному дерун-fest. Про результат поїздок в адміністрації не повідомляють.

Для того, щоб поїздки були комфортнішими, одразу в перші 100 днів губернатору купують автомобіль Hyundai SANTA FE з підігрівом керма та хромованими ручками.

Як прогресивний губернатор, Бунечко активно долучається і до загальнодержавних акцій – 8 листопада він написав диктант до Дня української писемності, щоправда, про кількість або відсутність помилок у ньому промовчав.

У публічній політиці Бунечко більш активний, ніж у результативності роботи, – він частий гість на місцевих телеканалах, полюбляє проводити для журналістів брифінги, а також активно упродовж дня постити у Фейсбуці.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here