Home Політика Росіяни не допустили до продажу 312 тонн українських сирів

Росіяни не допустили до продажу 312 тонн українських сирів

73
Росія заборонила продаж на своїй території 312 тонн українських сирів двох виробників: ПП КФ "Прометей" філіал "Менський Сир" і ТОВ "Гадячсир".
 
Про це повідомили у прес-службі Росспоживнагляду, пише Gazeta.ua.
 
У відомстві зазначили, що за 8 місяців 2012 року для проведення досліджень у лабораторію "Центр гігієни та епідеміології в місті Москві" Росспоживнагляду надійшло 360 зразків сиру виробництва п’яти підприємств України. Повністю завершено дослідження 331 зразка продукції.
 
"На 3 партії сиру виробництва ПП КФ "Прометей" філіал "Менський Сир" загальною вагою 39 тонн і на 9 партій сиру виробництва ТОВ "Гадячсир" загальною вагою 273 тонни 866 кг видано експертні висновки про невідповідність санітарно-епідеміологічним правилам і нормативам", – сказано в повідомленні.
 
Росспоживнагляд наголосив, що ця продукція не допущена до реалізації населенню.
Водночас, на 320 партій сирів видано експертні висновки про відповідність санітарно-епідеміологічним правилам і нормативам. Ця продукція допущена до реалізації населенню.
 
За інформацією Росспоживнагляду, на лабораторному дослідженні перебуває 29 зразків виробництва 4-х підприємств України.
 
Нагадаємо, українським, білоруським і прибалтійським виробникам сиру в найближчому майбутньому можуть заборонити проводити такі сорти, як "Російський", "Костромський" і "Пошехонський" 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here