Home Політика Щоб владу не привалило, ”Український дім” хоче 33 мільйони

Щоб владу не привалило, \”Український дім\” хоче 33 мільйони

137

"Український дім" замовив капітальний ремонт приміщень "Українського дому" та розробку проекту реконструкції будівлі загальною вартістю 33 млн грн.

Про це повідомляється в "Віснику державних закупівель".

25 млн грн. за першочергові роботи з капремонту приміщень та інженерних систем будівлі отримає ТОВ "УНР ПІБ", яким володіють кияни Володимир Простітов та Андрій Бондарець. Роботи мають бути закінчені в вересні.

Держпідприємство "Науково-дослідний і проектний інститут містобудування" до кінця року виконає розробку проектної документації з реконструкції будівлі "Українського дому" за 8 млн грн.

Обидва тендери проведені за неконкурентною процедурою "закупівля у одного учасника".

Директор "Українського дому" Оксана Гриценко, яка очолює комітет з конкурсних торгів, пояснює застосування такої процедури в першому випадку тим, що на вересень-грудень 2011 року заплановано багато державних та міжнародних заходів, а з деякими контрагентами вже укладено договори.

Це, на думку голови тендерного комітету, обумовлює терміновість виконання першочергових робіт з капітального ремонту.

Також "Українському дому" терміново потрібен проект реконструкції, тому що "актом попереднього технічного огляду фрагментів будівлі "Український дім" від 8 серпня 2010 року встановлено незадовільний стан будівлі, прилеглої території та споруд на ній, а також інженерних мереж".

В обгрунтувальній записці вказано, що термінова розробка проектної документації "необхідна для своєчасного та достовірного подання бюджетного запиту на 2012 рік (для отримання коштів на реконструкцію) та з метою уникнення аварійних ситуацій".

За матеріалами: Українська правда

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here