Home Політика Шмигаль розповів, чи видаватимуть українцям «паспорти вакцинації»

Шмигаль розповів, чи видаватимуть українцям «паспорти вакцинації»

242

«Паспорти вакцинації» видаватимуть українцям тільки, якщо вони будуть запроваджені у світі. Їх зможуть у майбутньому отримати вакциновані громадяни України.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у Фейсбук:

«Цифрова система, розроблена Мінцифрою та МОЗ, допоможе в майбутньому всім вакцинованим отримати підтвердження щеплення проти COVID-19 у разі, якщо у світі будуть запроваджені так звані «паспорти вакцинації».

Наразі за перші 5 днів запису на вакцинацію в «Дії» подали заявки понад 155 тис. осіб.

«Дані будуть внесені до електронного списку очікування, що дасть змогу організувати максимально швидкий і безпечний процес вакцинування. Після заповнення заявки українці отримають запрошення до пунктів щеплення відповідно до затвердженого Міністерством охорони здоров’я плану вакцинації», – написав Шмигаль.

Нагадаємо, на минулому тижні Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що в березні Європейська комісія оприлюднить пропозицію щодо створення загальноєвропейського паспорту, який засвідчить вакцинацію особи для сприяння подорожам у межах континенту.

Паспорт буде містити, зокрема, доказ того, що особа була вакцинована, але для запобігання дискримінації у пропуску буде також інша інформація, в тому числі результати останніх тестів на COVID-19 або підтвердження імунітету.

 

Читайте також: У Житомирській області за добу – 0 щеплень від коронавірусу

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here