Home Політика Суд у справі Тимошенко розпочав вивчення речових доказів

Суд у справі Тимошенко розпочав вивчення речових доказів

173

Печерський районний суд Києва розпочав вивчення речових доказів у кримінальній справі проти колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.Таке рішення суддя Родіон Кірєєв ухвалив на засіданні.

Таким чином, суд змінив порядок розгляду справи.

Кірєєв після розгляду частини клопотань про долучення до матеріалів справи доказів запропонував Тимошенко дати свідчення, однак та зазначила, що зробить це лише після того, як у судовому засіданні буде розглянуто всі клопотання захисту про долучення доказів до матеріалів справи, допитано всіх експертів і свідків.

Тимошенко зазначила, що відповідно до Кримінально-процесуального кодексу має право давати свідчення на будь-якій стадії судового слідства, і суддя не має права визначати, коли вона має це робити.

При цьому вона звернула увагу на те, щоб суд не трактував її відповідь як відмову від дачі свідчень, оскільки вона наполягає на своєму допиті надалі.

Відповідно до нового порядку розгляду справи, суд розгляне спочатку речові докази, після цього знову запропонує Тимошенко дати свідчення, пізніше розгляне клопотання про допит додаткових свідків і експертів, а також решту клопотань про долучення до матеріалів справи доказів.

Суд розпочав вивчення речових доказів з того, що поставив на обговорення сторін можливість перегляду в судовому процесі запис передачі "Шустер Live".

Прокуратура наполягає на розгляді лише окремого епізоду передачі, а захист наполягає на перегляді передачі повністю, щоб не виривати з контексту окремі уривки запису.

Як повідомлялося, раніше суд відмовився долучити до матеріалів справи результати аудиту фінансової діяльності Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" за 2009 рік, який проводила компанія "Ернст енд Янг Аудиторські послуги" (Київ).
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here