Home Політика Сухомлин і Філатов розповіли, чому «Пропозиція». ВІДЕО

Сухомлин і Філатов розповіли, чому «Пропозиція». ВІДЕО

274

Місцеві вибори стануть холодним душем для центральної влади, натомість справжні лідери громад мають зараз найвищі рейтинги.

Про це повідомив співзасновник партії "Пропозиція", міський голова Дніпра Борис Філатов під час поїздки у Житомир. Разом із міським головою Сергієм Сухомлиним вони розповіли про те, як створили партію "Пропозиція" і які вона має рейтинги.

"У нашої партії великі перспективи. І це не тільки місцеві вибори. Якби у нас у кожного (мера, – ред.) була задача переобратися до місцевої ради, ми б кожен окремо створили свою партію  – "Ми житомиряни", "Ми дніпряни" і пройшли б. Але ми пішли більш глобально і очікуємо на високий результат", – розповів міський голова Дніпра Борис Філатов.

За його словами, партія не міряла всеукраїнський рейтинг, заміри проводили по основних обласних центрах і переконалися, що "Пропозиція" має високу підтримку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сергій Сухомлин має найбільші шанси вдруге стати міським головою Житомира.

Борис Філатов розповів про те, що "на тому кінці дроту ніхто не бере слухавку" – центральна влада уникає комунікації з місцевою і тим більше не націлена на вирішення місцевих проблем.

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин навів конкретні приклади:

"Питання проведення опалювального сезону для держави не серйозне питання. В той же час парламент приймає закон про можливість переведення хостелів в готелі. А до цього прийняли закон про гральний бізнес, і зараз у цих хостелах почнуть з’являтися зали ігрових автоматів. Оце важливо для держави зараз. Це про пріорітети держави на сьогодні. Ми не проти цього бізнесу, ми просили дати право громадам забороняти цей бізнес на конкретних територіях. Вони пообіцяли, що розглянуть цю правку, нічого не розглянули і прийняли закон. Є абсолютне нерозуміння місцевого самоврядування. Реформа місцевого самоврядування, почата при попередньому президенті, зараз згортається".

Борис Філатов про вибори: "Я думаю, що першим тривожним дзвінком для центральної влади буде її шалений провал на місцевих виборах. Я відчуваю, що вони не виграють ніде по мерам у обласних центрах".

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here