Home Політика У команді Зеленського новий зашквар: на Житомирщині люди залишилися в біді сам...

У команді Зеленського новий зашквар: на Житомирщині люди залишилися в біді сам на сам

537

Все під контролем: житомирський губернатор забив на людей, які залишилися ні з чим після пожежі, – каже активістка Лілія Багірова.

Про байдужість і біду на Житомирщині вона розповіла у відео в інстаграмі. Тут про піар влади, реакцію та «все під контролем». 

«Губернатора Житомирской области «крышуют» в Офисе Президента. Это знают все. После зашквара с пожарами и сгоревшим селом, этот губернатор должен ночевать там и помогать людям. Отчитываясь в онлайн режиме перед обществом. В этот момент губернатор и его «крыша» думает, как списать больше денег под это ЧП. Николай Тищенко и его политтехнологи продолжают понижать рейтинг Слуги Народа» – коментують житомиряни у Фейсбук.

Ситуація з пожежами у Житомирській області сколихнула всю Україну.

Крім того, що горять тисячі гектарів лісів, в Овруцькому районі люди з 5-ти сіл напередодні Великодня залишилися без даху над головою.

Пожежа почалася ще 16 квітня, реагувати хоч якось на неї місцева влада почала пізно ввечері 17 квітня.

Всі дні від голови ОДА Віталія Бунечка йшов один і той самий слоган – «ситуація контрольована», «все під контролем».

Підняли авіацію, військових, аби допомагали гасити ліси, які за два дні розгорілися до тисяч гектарів, губернатор навіть сам політав на вертольоті. І весь цей час – жодного слова про допомогу людям.

Волонтери і небайдужі українці почали збирати допомогу людям, які залишилися без даху над головою – їжу, одяг, воду.

Вчора, 20 квітня, голова ОДА Віталій Бунечко зазначив, що «держава допоможе постраждалим громадянам у покритті збитків від лісових пожеж в Овруцькому районі». На це у Києві мають виділити 25 млн грн.

І поки влада чекає грошей, думає, як їх витратити, люди просять будівельні матеріали та інструменти. А ще спеціалістів, які зроблять у селах скважини, бо води немає зовсім.  Тільки їх не чує ніхто, крім таких же «простих» людей.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here