Home Політика У міста, які вкладають у розвиток логістики і транспорту, готові інвестувати

У міста, які вкладають у розвиток логістики і транспорту, готові інвестувати

1041

На переконання пропозиціонера Житомирської міськради Олександра Раковича, Житомир має дуже хороший логістичний потенціал через близьке розташування з Києвом.

Є можливість забрати на себе частину вантажних та пасажирських перевезень, які йдуть на захід України. А в перспективі – і за кордон. В найближчі 2 роки в місті буде запущений аеропорт, який прийматиме пасажирські та вантажні міжнародні рейси. І інвестори проявляють свій інтерес до розміщення виробництв у місті вже зараз.«Зараз триває процес підведення комунікацій для технопарку. Наразі там 25 га землі вже зарезервовані під інвесторів. І цієї площі не вистачає на всіх охочих. Аеропорт відкриває ще більші можливості. Власникам підприємств з-за кордону потрібно буде менше витрачати часу на дорогу, щоб контролювати інвестиції. Розмитнення вантажів в Житомирі або їхня відправка – це також значна економія часу, зусиль і вигода для підприємств». Він також додав, що запуск та розвиток індустріального парку разом з новими транспортними можливостями дає змогу створювати повні цикли виробництва. В Житомирі вже є приклади, коли за одним інвестором приходив інший, який виготовляє комплектуючі для першого, і йому вигідно мати виробництво поруч з партнерами.  

Нагадаємо, міський голова Житомира Сергій Сухомлин – співзасновник партії «Пропозиція». Із 6 фракцій у міськраді ПП «Пропозиція» – найбільша і налічує 16 депутатів із 42.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here