Home Політика У Олевському районі не дозволили ліквідувати швидку допомогу

У Олевському районі не дозволили ліквідувати швидку допомогу

117

Суперечливе та неоднозначне питання, яке було винесено на порядок денний ХV сесії «Про ліквідацію відділення та пункту швидкої допомоги і передачі їх майна зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міста району в спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області», розсварило між собою депутатів. Олевської РДА, – повідомляють Олевські новини.

Запропонований проект, в якому чітко зазначалося «Ліквідувати відділення та пункт швидкої медичної допомоги КУ «Олевська центральна районна лікарня» Олевської районної ради та передати основні засоби та матеріальні цінності у власність обласної ради» підтримали лише провладні депутати на чолі з головою ради Миколою Харченком.

На їх думку, ліквідація відділення з подальшою передачею майна робиться з нібито благородною метою – створення обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Мовляв, передача майна відбудеться лише на папері, і жодних негативних наслідків для жителів району дана реформа не матиме.

Депутати-опоненти аргументували свою позицію тим, що  не було проінформовано відповідним чином громадськість про ліквідацію лікарні та тим, що дане питання не було погоджено з відповідними територіальними громадами, а тому не доречно його було виносити на розгляд сесії взагалі.

Як наслідок, було створено тимчасову депутатську комісію у складі восьми осіб (по одному від кожної фракції).

Питання попередньо все ж було винесенона голосування, але потрібної кількості голосів «за» отримано не було.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here