Home Політика Україна закриває повітряний простір для білоруських літаків із 29 травня

Україна закриває повітряний простір для білоруських літаків із 29 травня

207

 Кабінет Міністрів встановити заборону на використання повітряного простору України повітряними суднами, зареєстрованими в Республіці Білорусь, із 00:00 29 травня. Про це повідомили у Міністерстві інфраструктури.

"Обмеження польотів у повітряному просторі Білорусі та транзитних перельотів для білоруських компаній є необхідними кроками для забезпечення безпеки авіації та пасажирів. Наразі команда Міністерства інфраструктури спільно з Міністерством закордонних справ напрацьовує оперативні рішення для того, щоб залучити в Україну нові транзитні авіамаршрути. Розраховуємо на підтримку наших міжнародних партнерів", – наводить прес-служба слова глави відомства Олександра Кубракова.

Україна припинила авіасполучення з Білоруссю з 00:00 26 травня, відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду у вівторок.

Крім того, українським авіакомпаніям та літакам буде заборонено виконувати польоти в повітряному просторі Білорусі. Держприкордонслужба також отримала доручення припинити оформлення пасажирів, які прямують із Білорусі або до Білорусі, в митних пунктах аеропортів.

 

Причиною такого рішення стали події навколо пасажирського літака компанії Ryanair Афіни-Вільнюс, який 23 травня здійснив вимушену посадку в аеропорту Мінська через сигнал про мінування. Для супроводу літака в небо було піднято винищувач МіГ-29. За час перебування літака в аеропорту Мінська був затриманий білоруський журналіст Роман Протасевич.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here