Home Політика В Україні зараз є більш нагальні питання, ніж держпідтримка вивчення іноземних мов...

В Україні зараз є більш нагальні питання, ніж держпідтримка вивчення іноземних мов – депутатка Житомирської міськради Тетяна Онопрієнко

900

Депутатка від партії «Пропозиції» у Житомирській міській раді, директор Педагогічного центру «Форум» прокоментувала тему «Скільки мов має знати українець?», яку обговорювали під час засідання ПРОпозиціонери Клубу цього тижня.

На думку пропозиціонерки, вислів Чехова «Скільки мов ти знаєш – стільки разів ти людина» досі актуальний. Зараз кількість людей, які зацікавлені у вивченні іноземної мови, зростає, оскільки кордони більш відкриті, люди почали відпочивати в інших країнах. Водночас, на думку Тетяни Онопрієнко, значна кількість українців починає вивчати іноземну мову для того, щоб в кращому випадку працювати в іноземній компанії в Україні, в гіршому – виїхати на роботу за кордон.

«Я впевнена, що для держави серйозна підтримка вивчення іноземних мов не на часі. Потрібно піднімати економіку, щоб люди не вивчали мови для виїзду на роботу за кордон, а бачили своє майбутнє в Україні – це моя пропозиція. Інтерес до вивчення іноземних мов зараз зростає, і можливостей оволодіти ними є і без державної підтримки. Втім якщо в Києві люди вчать її переважно, щоб отримати роботу в Україні, то в таких містах як Житомир причина здебільшого – виїзд за кордон на роботу. Ми фактично готуємо кадри для інших країн», – розповіла представниця «Пропозиції» в міській раді цього міста.

На її думку, останніми роками загалом якість викладання іноземних мов у школах стала кращою, є якісні ресурси для їх вивчення, але все ще існує проблема кадрів – людей, які не лише знають мову, але й можуть якісно навчати інших.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here