Home Політика Власників житомирських магазинів і ресторанів зобов’яжуть узгоджувати з місцевими чиновниками час роботи...

Власників житомирських магазинів і ресторанів зобов\’яжуть узгоджувати з місцевими чиновниками час роботи закладів

91

Така вимога міститься в проекті Положення, затвердити який планується на засіданні виконкому до кінця літа, пише видання «Ділова столиця».

Заклади, що функціонують до 22.00, повинні лише письмово повідомити міськраду, зареєструвавши там відповідну заяву. А ось підприємцям, об’єкти яких працюють довше, доведеться звертатися в департамент власності та ринкового регулювання, який повинен розглянути відповідне клопотання протягом 30 днів.

Протягом зазначеного часу чиновники вправі зажадати від бізнесмена будь-яку додаткову довідку. Якщо у них не виникне яких-небудь претензій, остаточне рішення про надання закладу права працювати вночі затвердить виконком.

Дозвіл є безстроковим, але в разі зміни профілю діяльності об’єкта його доведеться оформити заново. Також влада залишають за собою право анулювати дозвіл, якщо у жителів міста або контролюючих органів з’являться "аргументовані і підтверджені претензії".

У міській раді стверджують, що змушені піти на крайні заходи через масові скарг, які поступають на роботу нічних магазинів та закладів громадського харчування. "Регулювання цієї сфери дозволить захистити городян від шуму в нічний час», – упевнені чиновники.

Але у власників кількох сотень магазинів і ресторанів інша думка. Глава місцевого товариства підприємців "Відродження" Юрій Кузнєцов вважає вводяться обмеження штучної перепоною, що дозволяє чиновникам розраховувати на отримання хабарів.

"У проекті рішення виконкому не прописані вимоги до пакету документів, які повинен надати підприємець. Дозволи виконавчого комітету можна очікувати кілька місяців. Враховуючи, що після 22.00 магазини та ресторани отримують не менше 10-15% денної виручки, їх власникам доведеться" мотивувати "чиновників », – пояснює пан Кузнєцов.

Втім, вірогідність затвердження регуляторного акту теж залишається під питанням. На думку опитаних "ДС" торговців, цьому перешкоджатиме депутатський корпус, у багатьох представників якого є власні ресторани і магазини.

"Депутати не зацікавлені в посиленні правил роботи, тому напевно виступлять на стороні бізнесу", – переконаний керівник місцевого ресторану, який побажав залишитися неназваним.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here