Home Політика Янукович підписав закон про внесення змін до Податкового кодексу

Янукович підписав закон про внесення змін до Податкового кодексу

141

Президент України Віктор Янукович підписав закон № 8217 Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення деяких норм Податкового кодексу).

Як повідомляється на сайті Верховної Ради, зміни підписані Главою держави 1 серпня.

Закон було прийнято Верховною Радою України 7 липня, за нього проголосували 264 народних депутати.

Раніше повідомлялося, що законодавчим актом регулюються проблемні питання, що виникли при застосуванні положень нового кодексу. Зокрема, визначено, що порядок видачі податкової поруки визначається центральним органом державної податкової служби за погодженням з НБУ, а порядок її реєстрації – центральним органом державної податкової служби.

Згідно з документом, податковим періодом може бути календарний рік, календарне півріччя, календарний квартал, календарний місяць та календарний день.

Порядок контролю митними органами за сплатою платниками ПДВ, акцизного та екологічного податків встановлюється спільним рішенням центрального органу державної податкової служби та спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади в галузі митної справи.

Також в повідомленні парламенту йдеться, що кодекс доповнено положенням, яке передбачає, що з платниками податків, які подають звітність в електронній формі, листування з органами державної податкової служби може здійснюватися засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог закону про електронний документообіг і електронний цифровий підпис .

Так, за запитом платника податків, який отримав документ в електронній формі, орган державної податкової служби надає такому платнику податку відповідний документ у паперовій формі протягом трьох робочих днів з дня надходження відповідної вимоги (у письмовій або електронній формі).

Раніше повідомлялося, що законом Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів (щодо вдосконалення деяких норм Податкового кодексу, законопроект № 8217) також передбачено скасування фактичних перевірок з боку податкових органів для фізичних осіб-підприємців, не зареєстрованих платниками податку на додану вартість (ПДВ), а також юридичних осіб, які перебувають на спрощеній системі і застосовують ставку єдиного податку 10% до введення в дію закону про спрощену систему оподаткування.

За матерiалами: Інтерфакс-Україна

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here