Home Політика Янукович запевняє, що він не популіст

Янукович запевняє, що він не популіст

94
Соціальні ініціативи президента Віктора Януковича базуються на стабільному зростанні економіки України. Про це він сказав в інтерв’ю каналу "1+1", показаному в неділю, повідомляє Українська правда.
 
Янукович заперечив, що проголошені ініціативи є популізмом.
 
"Економічний ріст, який був два роки поспіль – 2010 рік – 4,2%, минулий рік – 5,3%, створив фундамент, на якому зараз фактично базується ця соціальна програма, яку я проголосив. Цей рік, ми бачимо, що динаміка зберігається", – сказав президент.
 
Він нагадав, що одним із пріоритетів програми соціальних ініціатив є будівництво доступного житла.
 
"Ми зараз створюємо умови, при яких кожна людина буде мати дуже вигідний кредит. По-перше, на 10-15 років. По-друге, ця кредитна ставка буде 2-3%. А різницю буде погашати бюджет", – сказав він.
 
Говорячи про свою ініціативу щодо повернення вкладів Ощадбанку СРСР, Янукович зазначив, що влада запропонує вкладникам вигідні депозитні умови, щоб ці гроші залишились на рахунках.
 
"Ми розраховуємо на те, що нам вдасться якусь частину людей переконати, щоб люди залишили ці кошти на своїх рахунках – тобто не отримували готівкою, а залишили на рахунках", – сказав Янукович.
 
За його словами, це не лише працюватиме на зміцнення ліквідності банків, а й дозволить досягти зниження кредитних ставок для фінансування та інвестицій у різні галузі економіки України.
 
Янукович визнав, що в ході виплати боргів вкладникам Ощадбанку СРСР в обіг буде введено суттєву грошову масу, однак все серйозно прораховано.
 
"Ми не будемо це робити в один день. Передбачене поступове зростання соціальних виплат, деякі з них стабільні, тобто вони переходять і в 2013 рік, і ми розраховуємо, що вони будуть тільки зростати", – сказав президент. 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here