Home Політика «Зроблені перші кроки у врегулюванні проблем мешканців гуртожитків, – Зубко

«Зроблені перші кроки у врегулюванні проблем мешканців гуртожитків, – Зубко

77

«Визначенню конкретних шляхів забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків будуть присвячені перші парламентські слухання щодо вирішення цієї проблеми».

Так окреслює завдання та мету парламентських слухань, які відбудуться 21 травня, керівник робочої групи «Гуртожитки», Перший заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Геннадій Зубко.

«Проведено велику роботу щодо аналізу проблем та способів реалізації житлових прав мешканців гуртожитків. Щоб було зрозуміло масштаб проблеми, варто навести одну цифру: сьогодні в гуртожитках мешкає 496 тис. людей. Для прикладу – це населення такого міста як Миколаїв. Для того, щоб вирішити проблему і забезпечити фінансування передачі гуртожитків у комунальну власність громад, потрібна сума в розмірі ½ від річного фінансування адміністрації президента», – говорить Геннадій Зубко.

Готував та проводить парламентські слухання Комітет Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики. Очолював робочу групу та основний доповідач на парламентських слуханнях Геннадій Зубко. Участь у парламентських слуханнях візьмуть представники центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, представники громадських організацій, науковці та експерти.

У середу 21 травня 2014 року о 15:00 годині в залі пленарних засідань Верховної Ради України відбудуться парламентські слухання на тему: "Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків: проблеми та шляхи їх вирішення".

Парламентські слухання транслюватимуть в прямому ефірі на Першому загальнонаціональному каналі Національної телекомпанії України та Першому загальнонаціональному каналі Національної радіокомпанії України.

Прес-служба народного депутата України Геннадія Зубка

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here