Home Політика Зустріч генсека НАТО з Медведєвим зірвав велосипед

Зустріч генсека НАТО з Медведєвим зірвав велосипед

105
Переговори президента РФ Дмитра Медведєва і генсека НАТО Андерса Фог Расмуссена, які мали відбутися під час саміту Росія-ЄС в Брюсселі, в останній момент зірвалися.
 
Як пише газета "Коммерсант" з посиланням на дипломатичні джерела, зустріч довелося скасувати через те, що Расмуссен зламав руку, впавши з велосипеда, і не зміг переконати Медведєва приїхати до нього.

Російська сторона, за даними видання, запропонувала провести переговори у готелі, де зупинився президент РФ. Однак з офісу генсека НАТО майже в останній момент повідомили, що Расмуссен зламав руку, катаючись на велосипеді, і йому важко пересуватися. І запитали, чи не міг би Медведєв приїхати до генсека додому або ще краще в штаб-квартиру НАТО.

"Ми були здивовані такою відповіддю. Адже зламана рука не заважала генсеку брати участь в відбутися 8 грудня засіданні Ради Росія-НАТО на рівні міністрів", – розповів газеті співрозмовник в МЗС РФ.

За його словами, тоді російська сторона запропонувала компромісний варіант – провести переговори на нейтральній території, наприклад, в ресторані. Однак в НАТО, стверджує джерело, наполягали на своєму: будинок генсека або штаб-квартира. У результаті зустріч так і не відбулася.

Джерело в штаб-квартирі НАТО підтвердило інформацію про заплановану, але так і не проведену зустріч, але зазначило, що вона "не склалася через розбіжність графіків".

Як очікувалося, під час зустрічі Медведєв і Расмуссен мали знайти вихід з глухого кута, в який зайшли переговори щодо системи ПРО в Європі.

Нагадаємо, Москва дорікає США і НАТО в небажанні давати їй юридичні гарантії ненаправленості системи протиракетної оборони проти Росії і називає ЄвроПРО загрозою своїй безпеці.
 

ТСН.ua 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here