Home Відпочинок Весняне пробудження природи у Ботанічному саду в Житомирі. ФОТОРЕПОРТАЖ

Весняне пробудження природи у Ботанічному саду в Житомирі. ФОТОРЕПОРТАЖ

1558

Протягом трьох днів  – 8, 9 та 10 березня (10-16 год), Ботанічний сад Поліського національного університету в Житомирі гостинно відкриває свої двері для відвідувачів. Завітати і прогулятися територією в цей час можуть всі охочі, аби насолодитися природою, весняною атмосферою, помилуватися красою навколо у сонячних променях. Тим паче, погодні умови неабияк сприяють цьому.

На вході усіх зустрічають волонтери. Трохи далі є інформаційний стенд із позначками зон Ботсаду. Для відвідувачів – жодних обмежень у пересуванні, але, звісно, не потрібно смітити, ламати чи виривати рослини, шкодити майно.

Читайте також: Раз на чотири роки: яким запам’ятається Житомир в особливу дату 29 лютого. ФОТОРЕПОРТАЖ

Можна походити алеями між дерев і кущів, доріжками біля озер, посидіти на лавках чи у альтанках. Місць для перепочинку вистачає.

Зазвичай послуга проведення фотосесій у Ботанічному саду – платна, але наразі ви можете зробити собі багато світлин на згадку абсолютно безкоштовно.

Відомо, що в Ботсаду в Житомирі зростає 500 видів рідкісних дерев’янистих рослин,  більше 1000 видів трав’янистих рослин і не менше сотні колекцій лікарських рослин, втім дізнатися про них можна лише з інформаційних табличок, оскільки вони лише починають розпускатися.  Вже через кілька тижнів тут будуть активно квітнути  магнолія, сакура, магонія, вейгела, бузок, рододендрон та інші. А ще на водойми обіцяють випустити лебедів, які вже стали візитівкою Ботанічного саду.

Журналісти «Першого житомирського інформаційного порталу» теж побували у Ботанічному саду і спробували передати трохи магічного весняного пробудження природи у парковій зоні та на ділянках через фотокадри. Дивіться світлини і не втрачайте можливість погуляти в Ботсаду.

Читайте також: Весна переможе: останні зимові вихідні у Житомирі. ФОТОРЕПОРТАЖ

Нагадаємо, що  Ботанічний сад  Поліського національного університету було закладено понад 80 років тому. Він входить до складу природно-заповідного фонду України й охороняється як національне надбання, щодо якого встановлюється особливий режим охорони, відтворення і використання. На базі Ботсаду викладачі і студенти Поліського національного університету здійснюють наукову діяльність, тут проходять практичні заняття. На території також проводяться платні фотосесії, екскурсії для школярів з міста та області, Дні відкритих дверей, різноманітні активності у співпраці з громадськими організаціями.  Водночас жителі Житомира в соцмережах неодноразово зверталися до керівництва ЗВО з проханням відкрити Ботсад або принаймні встановити фіксовану вартість для відвідування і проводити екскурсії частіше.

Юлія Демусь

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here