Home Реклама 5 секретів запашної смоли пуера – Ча Гао

5 секретів запашної смоли пуера – Ча Гао

Спробувати смолу пуера – надзвичайно цікавий досвід. Все завдяки зручному заварюванню без проливів і церемоній, а ще смаку пуера, який віднесе вас на китайські пагорби, на батьківщину чаю. Секретами Ча Гао з нами поділилися чайні експерти New Tea.

Чи є щось більш зручне в заварюванні, ніж смола пуера? Навряд. Тим більше, створюється вона з одного-єдиного інгредієнту – чудового оригінального чаю пуер, який віддає Ча Гао всю свою користь і смак (і який ви можете відшукати та підібрати особисто для себе за посиланням https://newtea.ua/chay/puer).

Цілком можливо, ви досі не знали багатьох секретів чайної смоли. Тому пропонуємо вашій увазі кілька цікавих таємниць гранульованого пуеру. А обрати Ча Гао ви зможете за посиланням https://newtea.ua/chay/puer/f/riznovyd=cha-hao-smola-pueru.

Секрет 1. Ча Гао – серце пуера

Смола пуера виготовляється у славнозвісній китайській провінції Юньнань – на батьківщині найкращих у світі чаїв. Для виготовлення 1 граму (порції) смоли потрібно приблизно 200 грамів чайної сировини зі старих кущів, з яких виходить найліпший чай. Ось чому Ча Гао – не якийсь замінник чи напівхімічний продукт, а справжня чайна есенція, втілення пуерної душі.

Як виготовляється чайна смола:

  • відбирається та ферментується підходяща сировина;
  • відбувається холодне екстрагування соку з чайного листа (за температури 40° для збереження всієї користі екстракту);
  • сушка за низьких температур;
  • пресування в окремі гранули або монолітні «шоколадки».

Зовсім нещодавно секрет виготовлення стародавнього зілля знали тільки обрані чайні майстри. Вони виварювали пуерний лист протягом кількох діб, щоб отримати смолистий екстракт. Це вимагало повної уваги та значних зусиль, а ще не дозволяло поставити продукт на масове виробництво. Сучасні технології справилися з завданням, щоб більше чаєманів могло насолодитися прекрасним напоєм.

Секрет 2. Смола не програє класичному пуеру за смаком

Зважаючи на те, що всі принади пуера зберігаються в екстракті, смола виходить настільки ж запашною та смачною:

  • м’якою та глибокою;
  • землистою та копченою;
  • щільною та солодкуватою;
  • горіхово-фруктовою та без гіркуватості.

Чи можливо встояти перед таким задоволенням?

Секрет 3. Ча Гао – це зручно з усіх боків

Гранули Ча Гао легко та швидко розчиняються в гарячій воді, не потребуючи ані додаткового посуду, ані проливів. Зараз ця риса давнього пуерного продукту виходить на перший план разом зі смаком, допомагаючи зберегти час та отримати задоволення від улюбленого зілля.

До того ж, заварювати смолу можна не лише в піалі або чашці, а й у термокружці чи термосі. А розрахувати кількість порцій досить просто за об’ємом посуду: на 500 мл води потрібна одна гранула Ча Гао. Дуже технологічний Пу Єр, чи не так?

Не менш важливою є й вартість гранул. Завжди можна купити кілька штук для дегустації або в дорогу, вони не займуть багато місця і не потребуватимуть значних витрат. Одночасно, чай пуер купити в найменшому форматі можливо тільки в розсипному вигляді чи в так званій «таблетці» – тобто, міні-точі.

Секрет 4. Смола пуера така ж корисна, як традиційний чай

Окрім надзвичайного смаку, смола пуера може похвалитися й користю, забезпеченою її 100% чайним складом. Ча Гао здатна:

  • нормалізувати тиск;
  • підтримати імунітет;
  • покращити роботу серця;
  • очистити судини;
  • прискорити обмін речовин;
  • тонізувати організм і наповнити його енергією;
  • омолодити шкіру;
  • підвищити мозкову активність.

Звичайно ж, смола пуера – вранішній і денний напій через значний вміст кофеїну. Однак, помірне вживання робить це зілля по-справжньому цілющим, а ефект приходить досить швидко.

Секрет 5. Ча Гао важко підробити

Органолептика пуерної смоли настільки складна, що її неможливо повторити. Звісно, можна зустріти дивні гранули з ароматом горіхів, копченостей та чорносливу, які видаються за пуерний екстракт. Однак, уже з моменту заварювання ви зрозумієте, що перед вами – підробка. Та й не настільки масово відомим є цей унікальний продукт, щоб було вигідно обманювати обізнаних чаєлюбців. Таким чином, Ча Гао – це той самий пуер-чай, тільки у зручних гранулах. А щоб бути переконаними в оригінальності та якості продукту, обирайте місце покупки свідомо. Нехай ним стане спеціалізований чайний магазин: такий, як New Tea.