Home Реклама Проблеми вибору: якому планшету Apple iPad віддати перевагу? ®

Проблеми вибору: якому планшету Apple iPad віддати перевагу? ®

327

Хоча 2023 рік став першим в історії, коли не відбувся анонс нових моделей, на ринку їх доступно аж 6: iPad 9/10, Mini, Pro 11/12.9 та Air. Отже тим, хто хоче долучитися до власників яблучних гаджетів чи має плани поміняти застарілий планшет, доведеться вибирати.

Швидкість

У плані продуктивності практично всі моделі приблизно однакові. За винятком хіба що найстарішої, iPad 9. Але й вона демонструє задовільну швидкість роботи більшості додатків. Якщо бути чесним, то найбільший її недолік — це підтримання частоти оновлення екрана 60 Гц: у всіх інших вона вдвічі більша.

Якщо порівнювати результати тестів, то очікувано найвищі показники в моделей із префіксом Pro. «Десятка» та Mini за продуктивністю дуже близько, Apple iPad Air лише трішки поступається професійним версіям.

Але й аутсайдер iPad 9 в окремих тестах показав себе навіть краще лідерів. Тобто для перегляду фільмів, читання книг та навіть для невибагливих до ресурсів ігор ця модель буде непоганим вибором, з огляду на її вартість.

Айпад 10 продемонстрував непогану продуктивність, у нього є магнітна клавіатура, а якщо вам знадобиться робити відеомонтаж чи перегляд відео в форматі 4К, то і з такими завданнями «десятка» впорається на відмінно. Єдиний вартий уваги мінус — неможливість працювати з додатками, де використовується LiDAR, а також із Logic Pro та не менш популярною Final Cut.

Екрани

Тут також усе неоднозначно. Без сумнівів, найкращий дисплей у Pro 12.9, він найяскравіший, що у поєднанні із частотою 120 Гц дає чіткий відеоряд. Pro 11 також підтримує підвищену частоту показу кадрів, тому динамічне відео буде максимально плавним.
На їхньому фоні Air 5, а також Mini 6 виглядають блідими в прямому сенсі цього слова, оскільки тут використовується IPS-матриця без наявності повітряного прошарку. Особливість екранів iPad 9/10 — підтримання стилуса I покоління.

Автономність

Найгірші показники в потужного Pro 12.9. Недалеко від нього знаходиться і iPad Air 5. Кращими за можливістю роботи без зарядки зарекомендували себе iPad 9/10. Отже, якщо для вас важливий саме цей показник, на Про-версії не розраховуйте.

Інші особливості

iPad Mini шостої генерації — це вибір тих, для кого важлива компактність, тобто можливість носити в кишені. Але слід зазначити, що це єдина модель із розглянутих, у якої немає можливості використання зовнішньої клавіатури.
Що стосується iPad Air 2022, то він має такий же функціонал, як iPad 10, тільки коштує дорожче. Але він тонший та оснащений більш потужним процесором М1.

Якщо вам потрібно працювати з Logic Pro та/або Final Cut, кращим вибором буде iPad 11 Pro. Але доведеться вибирати оптимальну конфігурацію за пам’яттю (8/16 ОЗУ, 128/256 ГБ і 1.2 ТБ постійної).

Відеоблогерам також краще вибирати Про-версії: мікрофони в них характеризуються кращою якістю звучання, аніж у молодших моделях. Хоча Pro 12.9 у цьому плані занадто дорогий та великий.

У будь-якому випадку ваш вибір має спиратися на комплексну оцінку переваг та недоліків кожної з моделей.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here