Home Місто Бердичівляни попрощалися із двома загиблими на сході України. ВІДЕО

Бердичівляни попрощалися із двома загиблими на сході України. ВІДЕО

330

Бердичів попрощався із військовими Олександром Пителем та Олександром Венгером, котрі загинули в зоні АТО. У Бердичеві шляхи двох героїв перетнулися. Не одну тисячу містян зібрав 30-ий гарнізонний будинок офіцерів. Військові, пенсіонери, діти, рідні та просто небайдужі містяни прийшли провести двох героїв у останню путь.

Про це йдеться у сюжеті "ВІК".

Олександр Питель, 83-го року народження, родом із c. Хмелище Бердичівського району. Призваний на військову службу у серпні, чоловік бачив себе тільки десантником, що й обрав для себе. Служив у 90-му батальйоні 81-ої бригади рядовим. Лишилася у Олександра дружина Юлія, яка чекає на дитину від нього. Матір військового Людмила ховає уже другого сина: перший пішов із життя через хворобу, другий – через війну. За словами сусідів, Олександр раніше був поранений, однак втік з госпіталю до побратимів на український фронт, де й загинув 20-го січня у районі Донецького аеропорту.

Олександр Венгер, 1969-го року народження, був старшиною у 54-му розвідбатальйоні в Новограді-Волинському. Чоловік родом із Бердичева. Навчався у 10-ій школі та в ПТУ № 4. За радянських часів служив у Вірменії та Азербаджані. Женя і Вадим – два сини героя. Лишилася у чоловіка і дружина Лариса, мама Ніна, та онуки Поліна і Кирило. Повернутися до яких військовому не судилося: у Артемівському районі, неподалік від Дебальцево, у Санжарівці чоловік загинув 25-го січня. Четверо Олександрових товаришів по зброї, які їхали на похорон до Бердичева, потрапили під обстріл «градів», у результаті якого одному із них поранило руку. Через це чоловік не зміг попрощатися із товаришем. За словами військових, загиблий був снайпером. Втім, вправність і навички не врятували йому життя: військовослужбовець загинув від кулі снайпера.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here