Home Різне Корисні поради щодо вибору лічильника для води

Корисні поради щодо вибору лічильника для води

355

Відповідно до українського законодавства у всіх квартирах та житлових будинках обов’язкова наявність водоміру. Цей прилад дозволяє вести облік споживання води для передачі показників у водоканал та точної оплати. При цьому вся відповідальність за встановлення та функціональність лічильника лежить на споживачі. Саме тому важливо грамотно підійти до вибору приладу.

Різновиди водомірів

Сьогодні виробники пропонують такі лічильники для води:

  • ультразвукові;
  • резонансні;
  • електромагнітні;
  • механічні.

Перші три види практично не використовуються в житлових будинках, оскільки призначені для промислового використання. Ідеальним вибором для побутової експлуатації будуть механічні моделі, що відрізняються простою конструкцією, тривалим строком служби та бюджетною вартістю. Широкий вибір таких лічильників ви зможете знайти на сайті інтернет-магазину “Ромстал”.

Механічні моделі є приладом з пластиковим корпусом, всередині якого встановлена ​​турбіна або крильчатка. Також там кріпиться тахометр, що враховує оберти лопатей. Усі дані виводяться на екран корпусу, показуючи обсяг спожитої рідини у літрах та кубометрах.

На що звернути увагу під час вибору лічильника для води?

Перш ніж замовити водомір, варто звернути увагу на такі моменти:

  • фірма виробник;
  • вартість приладу;
  • якість виробництва та матеріалів.

Сьогодні на ринку можна знайти непоганий лічильник вітчизняного чи закордонного виробництва за приємною ціною. Пропускна здатність таких водомірів буде близько 1,6-4 кубометри на годину, чого цілком достатньо для побутового використання. Бажано знайти відгуки на продукцію того чи іншого бренду на тематичних сайтах та форумах. Варто розуміти, що трубопроводом пускається вода з великою кількістю домішок, які сприяють утворенню нальоту та виходу лічильника з ладу. Також накип може негативно впливати на точність водоміру.

Щоб продовжити термін служби пристрою, бажано встановити спеціальний фільтр на трубопроводі перед лічильником. Так ви будете впевнені в точності розрахунків та уникнете проблем під час перевірки водоміра міськводоканалом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here