Home Різне Представник Мінцифри подивився, як у Житомирі працює “Дія” при Центрі вакцинації

Представник Мінцифри подивився, як у Житомирі працює “Дія” при Центрі вакцинації

486

Перевірити, як працює пункт технічної підтримки “Дії” при  Центрі вакцинації на вул. Перемоги. 55 у Житомирі приїхав керівник із розвитку електронних послуг Мінцифри Мстислав Банік.

Він зазначив, що такі пункти є дуже важливими, адже не всі знають, як завантажити і користуватися додатком “Дія”, не кажучи вже не генерування ковід-сертифікату. У пункті техпідтримки допоможуть із цим розібратися. Щодня сюди звертаються 150-200 житомирян.

“Зараз у нас тур невеликими містами України. Ми їдемо в обласні центри. Як ви знаєте, є велика кількість людей, які не вміють користуватися мобільним застосунком “Дія”. Треба розповісти: як встановити і як користуватися”, – зазначив представник Мінцифри.

За словами Мстислава Баніка, в України вже близько 900 точок “Дії”, що розміщені в центрах масової вакцинації та ЦНАПАХ.

Мстислав Банік нагадав, що в “Дії” генеруються не тільки сертифікати про вакцинацію, а й про одужання від ковіду, а також сертифікати на підставі ПЛР-тестів:

“Можна згенерувати ковід-сертифікат про одужання. У медичній системі має бути зазначено, що ви хворіли на ковід, а не інші хвороби, щоб точна підстава була давати такий сертифікат.

Зараз ми виходимо з ковід-сертифікатами в негативні ПЛР-тест. Для подорожей так набагато зручніше. Важливий момент: перш, ніж генерувати такий ковід-сертифікат, треба пересвідчитися, що амбулаторія чи клініка приєдналася до медичної системи охорони здоров’я”.

Наразі в Житомирі є два пункти техпідтримки – у Центрі вакцинації та на автовокзалі.

“Крім цього пункту, ще один функціонує на вокзалі. За нашою статискою, користуються його послугами до 10 за день.

Фактично центри підтримки є два в Житомирі, також у Коростені, Новограді-Волинському. У планах підключити Малин”, – зазначив заступник губернатора Віктор Градівський.

Керівник із розвитку електронних послуг Мінцифри Мстислав Банік задоволений роботою пункту “Дії” у співпраці з Центром вакцинації:

“Якщо в інших місцях може трапитися помилка, коли людині треба їхати в амбулаторію та шукати лікаря, щоб виправити її, то тут все вирішується на місці”.

Щодо отримання тисячі гривень за вакцинацію, представник Мінцифри зазначив, що нині остаточного сценарію виплат ще немає:

“Відомо, що тисячу отримують всі ті люди, які мають повний курс вакцинації. Але поки ми остаточно не знаємо, за яким сценарієм будемо працювати в цьому питанні”.

Волонтерка Наталія Огнерева, яка працює на першому поверсі  в центрі технічної підтримки, розповіла в середньому за допомогою за день звертається 150-200 людей:

“Ми тут знаходимося з того, часу як запрацювала вакцинація. Тут відразу генерується ковід-сертифікат, люди до нас спускаються і ми допомагаємо його згенерувати. У будній день допомагаємо 150-200 людям”.

Нагадаємо, Центр вакцинації з “Олді” переїхав на вул. Перемоги, 55.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here