Home Різне В області двоє дітей померли від менінгококової інфекції, щеплення від якої належить...

В області двоє дітей померли від менінгококової інфекції, щеплення від якої належить до рекомендованих

334

За півроку в Житомирській області зафіксували 212 тис. випадків інфекційних хвороб. Із них менше 25% – коронавірус, решта – кишкові інфекції, сальмонельоз, туберкульоз, кашлюк, гепатити, грип і навіть малярія.

Також зафіксували три випадки менінгококової інфекції у дітей до 4 років. Двоє дітей померли від інфекції. Важливо, що вакцинація від мінінгококу є у списку рекомендованих, а не обов’язкових.

"Зареєстровано 3 випадки менінгококової інфекції серед неорганізованих дітей до 4-х років, показник 0,24 на 100 тис. населення. 2 дітей померло. В країні та світі останні роки все більше впроваджуються вакцини для профілактики цієї інфекції. В нашій державі ці щеплення відносяться до рекомендованих", – повідомили в Житомирському лабораторному центрі.

Найбільше хворіють на менінгококову інфекцію діти до 1 року. У рік в Україні хворіють цією інфекцією декілька сотень дітей. Під час менінгококового сепсису (менінгококцемії) у пацієнтів буває гарячка і геморагічний висип. Часто до симптомів «підключається» септичний шок, порушення згортання крові та поліогранна недостатність.

Також за минулі півроку зареєстрували два випадки кашлюку – в дитини та дорослого.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here