Home Різне В Україні запрацювали електронні лікарняні

В Україні запрацювали електронні лікарняні

229

Із червня 2021 року в Україні запрацювали електронні лікарняні.

Про це повідомляє Мінцифри.

"Це — сервіс, який полегшить життя пацієнтів, лікарів та роботодавців. Завдяки е-лікарняним вдасться знищити корупційні зловживання в цій сфері та заощадити кошти для держави", — розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Отримати електронний лікарняний буде дуже просто: пацієнт приходить до лікаря на огляд. Той за результатами створює та підписує електронним підписом медичний висновок, який потрапляє в систему E-health, а звідти за декілька секунд лікарняний потрапляє у Реєстр Пенсійного фонду. Там формується електронний листок непрацездатності — це саме той документ, за яким вам нараховують виплати.

Пацієнт же отримує смс-сповіщення.

До Пенсійного фонду потрапить лише та інформація, яка необхідна для нарахування виплат, а саме причина непрацездатності, період лікарняного та лікар, який його виписав. Ні ПФУ, ні роботодавець не будуть знати діагноз. Кожен документ можна буде перевірити за спеціальним номером на сайті Пенсійного фонду.

До 31 серпня діятиме перехідний період, коли працюватимуть і електронні, і паперові документи. Проте вже з 1 вересня цього року всі медзаклади мають формувати їх в електронному вигляді.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here