Home Місто В Житомирській області проведуть перші вибори у об’єднаних територіальних громадах

В Житомирській області проведуть перші вибори у об’єднаних територіальних громадах

339

Під час координаційної наради у прокуратурі області 20 жовтня щодо законності та правопорядку у регіоні голова обласної ради Віталій Француз наголосив: правоохоронні органи мають супроводжувати всі суспільні перетворення у державі.

«25 жовтня – не просто вибори. 25 жовтня пройдуть перші вибори у 159-ти об’єднаних територіальних громадах України, в тому числі у 9 громадах на Житомирщині, – зазначив Віталій Француз. – Наприклад, Народицький район, де селищна рада і 15 сільських рад – тепер це одна громада.

Буде обраний один селищний голова і депутатський корпус. У законодавстві ще багато пробілів, ніхто не може зрозуміти, навіщо в Народичах районна рада, 24 особи – районна рада і 24 особи – селищна рада. Кошти тепер мають бути в об’єднаній громаді. Не можуть зрозуміти, що буде із сільськими радами, що перестануть існувати. Так, голова сільської ради почне автоматично виконувати функції старости. А секретар, бухгалтер? Мало того, тільки починає верстатися бюджет на 2016 рік. Розуміємо, що зараз в області всі будуть дивитися на ті 9 громад, які об’єдналися: чи є зиск того об’єднання? Ідуть завершальні перемовини, внаслідок яких Європейський Союз готовий виділити 90 млн євро саме для об’єднаних громад. Тобто завдання таке: щоб ті кошти, які прийдуть, які виділять, щоб дійсно були спрямовані на те, щоб в об’єднаних громадах почали будуватися дороги з твердим покриттям, почала створюватися швидка допомога з автомобілем, пожежна частина і так далі. І вкотре звертаюся до правоохоронних органів: супроводжуйте бюджетні кошти, не дайте зацікавленим взяти у народу».

За матеріалами прес-служби облради.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here