Home Різне “Вам на телефон зараз надійде посилання”: у Житомирі з’явився новий метод шахрайства

“Вам на телефон зараз надійде посилання”: у Житомирі з’явився новий метод шахрайства

148

 Шахрай зателефонував жінці та переконав їй продиктувати код, який надійде в смс. Вже після введення коду мобільний телефон жінки заблокувався. 

Про це пише поліція області:

“Зазвичай невідомий абонент називається оператором мобільного зв’язку або працівником банку чи торгівельної інтернет-платформи. Під приводом надання допомоги для «покращення зв’язку», «захисту» банківського рахунку чи проведення «безпечного» переказу коштів пропонують перейти за надісланим посиланням або ж натиснути комбінації клавіш на мобільному“,- нагадують у поліції.

У пастку мобільних шахраїв потрапила 51-річна житомирянка. До жінки зателефонував невідомий та назвався працівником мобільного оператора. Він повідомив про нібито нове законодавство щодо процедури відновлення телефонного номера. Тож сповістив жінку про необхідність введення певного цифрового коду, який їй надійде за кілька хвилин. Ж

Житомирянка виконала усі вказівки та згодом виявила, що її мобільний номер заблоковано. Відновивши доступ до зв’язку в офісі мобільного оператора виявила, що за цей час з її рахунку було знято 150 тисяч гривень.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here