В Уряді оприлюднили покрокову інструкцію, як підприємствам бронювати працівників від мобілізації.

Порядок визначений постановою №76 від 27 січня “Деякі питання реалізації положень закону “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” щодо бронювання військовозобовʼязаних на період мобілізації”.

Заброньованим військовозобов’язаним надається відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації. Вона не може перевищувати строку проведення мобілізації для військовозобов’язаних, які працюють в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, або ж шести місяців – для військовозобов’язаних, які працюють:

  • на підприємствах, в установах і організаціях, яким встановлено мобілізаційні завдання (замовлення);
  • на підприємствах, в установах і організаціях, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг, необхідних для забезпечення потреб ЗСУ та інших військових формувань;
  • на підприємствах, в установах і організаціях, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

При цьому керівники підприємств та їхні заступники підлягають бронюванню незалежно від віку, військового звання та військово-облікової спеціальності.

Алгоритм бронювання і перелік критеріїв оприлюднило Міністерство економіки:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here