Home Різне “Зацементували” ліс: супутниковий моніторинг показав звалище промислових відходів біля Коростишева

“Зацементували” ліс: супутниковий моніторинг показав звалище промислових відходів біля Коростишева

650

Звалище промислових відходів від обробки природного каменю показав супутниковий моніторинг на землях Коростишівської громади. Площа відходів каменеобробки, орієнтовний об’єм яких складає 24415,05 м3. Завдана шкода – 14,5 млн грн.

Про це повідомляє екоінспекція Поліського округу:

“В серпні 2022 року, на «Гарячу лінію» Інспекції надійшло звернення стосовно засмічення земель Житомирського району відходами від обробки природного каменю. В ході розгляду звернення виявлено місця розміщення відходів каменеобробки, орієнтовний об’єм яких складає 24415,05 м3. Це свідчить про те, що Коростишівською міською радою не здійснено жодних дій  стосовно ліквідації несанкціонованих звалищ, що зумовлює подальше збільшення їх площі та об’єму.

За результатами проведеного обстеження спеціалістами Інспекції, на підставі наявної на даний час інформації проведено орієнтовний розрахунок шкоди зумовленої засміченням земельних ресурсів, що становить понад 14,5 млн. гривень”.

Зазначається, що після перевірки встановлено, що несанкціоноване розміщення промислових відходів здійснено на підпорядкованих земельних ділянках Коростишівської міської ради.

Міська рада мала вжити заходів щодо ліквідації виявлених звалищ відходів у встановлений строк. Однак листом у відповідь лише повідомила, що «питання ліквідації 25 місць несанкціонованого розміщення виробничих відходів» передано на розгляд постійно діючої комісії з питань поводження з безхазяйними відходами на території Коростишівської міської ради.

Натомість Національним центром управління та випробувань космічних засобів проведено супутниковий моніторинг стихійних звалищ промислових відходів, за результатами якого зафіксовано постійне збільшення площ звалищ промислових відходів з 2015 року по теперішній час.

Цю інформацію направлено до правоохоронних органів для вжиття відповідних заходів реагування.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here