Житомирянин Олег Земнухов відкрив власну лабораторію, де займається біодизайном. ВІДЕО

523

Олег Земнухов – майстер народної творчості, який займається біодизайном, виготовляє одяг та різні речі з відходів органічних продуктів, таких як: конопля, мох, ябулка та інше. Головною його ціллю є власним прикладом популяризувати в Україні безвідходне виробництво і використання натуральних природних матеріалів замість штучних.

В інтерв’ю Першому Житомирському Олег розповів, що в Україні, порівняно з іншими державами, біодизайн є набагато менш розвиненим, хоча, за його словами ця сфера є доволі перспективною. Також він вважає, що біодизайн це частина мистецтва, а не просто суха наука:

“Європа, Сполучені Штати Америки, Північна Америка, вони активно уже десяток років займаються біодизайном, і це напрямок дуже перспективний. Саме біодизайнери продукують нові біоматеріали. І це пов’язано із мистецтвом. Мистецтво, взагалі, як драйвер – це цікаво, це не суха наука. Своє бачення люди втілюють завдяки природним матеріалам. Три-чотири роки тому саме біодизайном я захопився. Спочатку я почав цікавитись чи є у нас якась альтернатива до гумових підошв, але, не знайшовши я почав цікавитись самими цими технологіями і більш заглиблюватись в різні напрямки такого біодизайну. Вирішив, що потрібно більше в цьому напрямку працювати і популяризувати, щоб ми не пасли задніх. Наша країна аграрна і дуже великий потенціал – ця сировинна база, яка нераціонально використовується.

Нам потрібно активно в це занурюватись, і коли відбудовувати чи будувати нові виробництва, одразу продумувати ось цей ланцюжок переробки, безвідходний”, – говорить Олег.

Нещодавно на базі Поліського національного університету народник відкрив власну лабораторію – “Зелений хаб”, де він розвиватиме ідеї органічного виробництва і навчатиме цьому усіх бажаючих під час проведення спеціалізованих гуртків:

“«Зелений хаб» – це не тільки лабораторія, в якій ми робимо досліди, експерименти. Це цілий простір, в якому акумулюються ідеї викорстання відходів, біоресурсів. Це також і екологічна спрямованість, популяризація екологічної свідомості, розуміння, що ми є частиною природи і нам потрібно гармонійно жити із навколишнім середовищем, і створювати його природним”.

Детальніше про те, чим займається Олег Земнухов у своїй лабораторії дивіться у нашому відеоматеріалі.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here