Home Розслідування Компанія неповнолітніх закарпатців крали із квартир житомирян

Компанія неповнолітніх закарпатців крали із квартир житомирян

300

Групу молодих осіб, у тому числі троє неповнолітніх від 10 до 15 років, а також 18-річна дівчина та 19-річний хлопець, підозрюють у вчиненні крадіжки з квартири житомирянина. Вони викрали гаманець із сумки, що була в коридорі.

Про це повідомили в поліції:

"16 грудня у Житомирі патрульні затримали 5-х молодих жителів Закарпаття за підозрою у щойно вчиненій крадіжці з оселі місцевого подружжя. Троє з них, які не досягли повноліття, поміщені до медичного закладу. З двома іншими наразі працюють поліцейські міського відділу поліції. Триває з’ясування усіх обставин".

Як з’ясувалося, житомирянин вийшов з під’їзду на вулицю на кілька хвилин, не замкнувши вхідні двері квартири. Коли повертався, на сходинковому майданчику побачив групу незнайомих підлітків, які швидко спускались сходами. У своїй квартирі господар виявив пропажу із сумки, що знаходилась у коридорі, гаманця із грошима і банківськими картками.

Чоловік описав прикмети підозрілих молодиків у під’їзді. Уже за пів години патрульні поліцейські помітили і зупинили на одній з вулиць компанію з п’ятьох молодих людей, прикмети яких співпадали з указаними в орієнтуванні. Господар квартири упізнав у них тих, кого зустрів на сходинковому майданчику свого під’їзду. А в одного із парубків поліцейські виявили окремі викрадені речі. Для подальшого з’ясування обставин і встановлення осіб затриманих доставили до відділку поліції.

"Наразі відомо, що усі вони не місцеві, приїхали до Житомира із Закарпаття і мали на меті подорожувати далі. Також з’ясовано, що троє із доставлених неповнолітні: найменшому з них – 10 років, найстаршому – 15. Відтак дітей ми помістили у медичний заклад і встановлюємо їх батьків або інших відповідальних осіб. З двома іншими – раніше судимим 19-річним парубком і 18-річною дівчиною – продовжують працювати слідчі", – розповів т.в.о. начальника Житомирського ВП ГУНП Сергій Синявський.

У рамках розпочатого за ст. 185 (Крадіжка) КК України кримінального провадження поліцейські перевіряють закарпатців на причетність до інших подібних злодіянь у Житомирі.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here