Home Розслідування На Житомирщині почастішали випадки шахрайства: п’ятеро людей ошукали за добу

На Житомирщині почастішали випадки шахрайства: п’ятеро людей ошукали за добу

295

П’ять повідомлень про ошуканство надійшло до поліції упродовж минулої доби 111 січня. У двох випадках правоохоронці вже встановили причетних.

Про це повідомили в поліції області:

«Уранці 11 січня до поліції звернувся 42-річний житель Бердичівського району з повідомленням про шахрайство. Зі слів чоловіка, напередодні вночі він перебував поблизу одного з магазинів в обласному центрі, коли до нього підійшов незнайомець та попросив зателефоонувати. Проте, лише узявши гаджет до рук, невідомий утік».

Завдяки вилученим записам з камер спостереження, оперативники встановили особу ймовірного порушника – 25-річного жителя обласного центру. У скоєному він зізнався, чужий гаджет правоохоронці в нього вилучили.

Також у Житомирі 22-річна племінниця жінки після візиту до тітки та користування її телефоном перекинула на невідому картку 8 тис. грн.

По кілька тисяч гривень того ж дня зі своїх банківських рахунків втратили й 43-річна звягельчанка та 38-річна житомирянка. А от 46-річна жителька обласного центру перерахувала 50 (!) тисяч національної валюти невідомим, які представилися керуючими благодійного фонду, що збирає гроші на лікування її доньки. Зі слів незнайомців, остання, ніби-то, потрапила у лікарню після важкої дорожньо-транспортної пригоди.

Правова кваліфікація в усіх випадках – ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Законодавством подібні протиправні дії караються від штрафних санкцій до 3 років обмеження волі.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here