Home Розслідування У Бунечка хочуть завести в область нову фірму для ремонту доріг –...

У Бунечка хочуть завести в область нову фірму для ремонту доріг – з фіктивними документами

296

Осінь закінчується – пора починати ремонтувати дороги.

Житомирщина взагалі у цьому плані наразі фаворит – на сьогодні на платформі електронних закупівель незавершені 16 тендерів на ремонти доріг.

Після призначення новий голова ОДА Віталій Бунечко оголосив про корупцію у сфері ремонтів доріг на Житомирщині і обіцяв розібратися з цією ситуацію – «красти на дорогах Житомирщини я не дам».

Разом з цим, участь у тендерах почали брати невідомі досі Житомирщині фірми. Вони пропонують найвищу ціну з усіх учасників, але це не заважає вийти переможцем в аукціонах.

Зокрема, на електронну платформу зайшло ТОВ «БУДСТАНДАРТ ЛТД». Саме цю фірму хочуть протягнути на найбільший наразі тендер на капітальний ремонт дороги, вартістю у 68 млн грн. Це дорога Попільня – Ружин, протяжність ремонту має складати 6,2 км.

До аукціону були допущені 6 учасників. 5 з них запропонували нижчу ціну, проте їхні пропозиції одну за одною відхилили, обравши переможцем ТОВ «БУДСТАНДАРТ ЛТД». За цей тендер вже взялася аудиторська служба, а одна з фірм-учасників подала свою скаргу.

Що ж не так з ТОВ «БУДСТАНДАРТ ЛТД»? Правильність-неправильність заповнення і подання документів – то питання спеціалістів.

Фірма зареєстрована у Києві на вул. Ямська, 41, оф.6 – саме за точно такою ж адресою зареєстровано ще кілька десятків фірм.

Кілька разів це ТОВ змінювало профіль – з будівництва доріг на будівництво житлових і нежитлових будівель і навпаки, адресу (будівництвом будівель займалися за іншою адресою), і змінювалися між собою одні і ті ж керівники.

Разом з тим, від початку заснування фірми (з 2018 року), вона не збудувала і не відремонтувала жодного кілометра доріг. У бюджетних тендерах і закупівлях товариство раніше жодного разу не вигравало, а при Бунечку отримало найбільше замовлення.

Проте для того, аби стати переможцем у електронних закупівлях, необхідно надати копію аналогічного договору, аби показати, що таку роботу ти вже виконував, а замовник залишився задоволений.

Для цього ТОВ «БУДСТАНДАРТ ЛТД» дає копію договору, де ТОВ «Будівельна компнаія «Будінвест груп» замовляє у фірми виконання робіт з капітального ремонту дорожнього покриття вул. Йорданська у м. Києві. Тобто, фірма, яка сама займається ремонтом доріг, замовляє у іншої фірми ремонт доріг, що апріорі не може бути, бо замовником таких робіт може бути лише балансоутримувач. Жодного тендеру для ремонту цієї вулиця, звісно ж, також не було. А якщо проаналізувати додатки до договору, то можна зробити висновок, що вони просто висипали асфальтобетон на кілька десятків метрів вулиці – без асфальтоукладчика і катка.

Можна ще багато аналізувати, проте ясно одне – Житомирська ОДА хоче віддати мільйони гривень фірмі, яка ніколи не робила ремонт доріг.

До слова, ця ж фірма бере участь у ще 4 аукціонах.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here